Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Savez predstavio rješenje

FOTO Pogledajte kako će izgledati kamp HNS-a u Velikoj Gorici

Kamp Hrvatskog nogometnog saveza gradit će se u Velikoj Gorici.

Idejno rješenje kampa HNS-a u Velikoj Gorici - 3 (Foto: Gradit/HNS/GOL.hr)

Hrvatski nogometni savez (HNS) završio je natječaj i odabrao idejno rješenje te arhitektonski ured za izradu glavnog projekta kampa.

Kao najbolje rješenje za realizaciju projekta odabran je arhitektonski ured Gradit d.o.o.. Projekt kampa Hrvatskog nogometnog saveza u Velikoj Gorici u prvoj fazi podrazumijeva izgradnju upravne zgrade, stadiona kapaciteta 1.500 sjedećih mjesta, tri nogometna terena i skladišta. U drugoj fazi u planu je izgradnja četvrtog nogometnog terena, medicinskog centra i sportske dvorane.

Idejno rješenje kampa HNS-a u Velikoj Gorici - 2 Idejno rješenje kampa HNS-a u Velikoj Gorici - 2 (Foto: Gradit/HNS/GOL.hr)

“Rekao sam da nam je strateški cilj izgradnja nogometnog kampa, pri čemu zahvaljujem svim članovima Izvršnog odbora na potpori, kao i najbližim suradnicima. Drago mi je da smo krenuli konkretno u tu priču, potpisali ugovor s Vladom o zemljištu.

Odabrali smo idejno rješenje i krećemo sad u izradu glavnog projekta, a potom po građevinsku dozvolu. Rekao sam da se nećemo hvaliti kamenom temeljcem, već konkretnim koracima.

Idejno rješenje kampa HNS-a u Velikoj Gorici - 1 Idejno rješenje kampa HNS-a u Velikoj Gorici - 1 (Foto: Gradit/HNS/GOL.hr)

Bit će to dom hrvatskog nogometa, s upravnom zgradom Saveza gdje bismo svi bili na jednom mjestu, a tamo će biti i odgovarajući stadion te četiri nogometna terena“, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić.

Jedan od najznačajnijih događaja u provedbi projekta izgradnje kampa Hrvatskog nogometnog saveza bilo je potpisivanje Sporazuma o darovanju zemljišta za izgradnju nogometnog kampa između Vlade Republike Hrvatske i krovne organizacije hrvatskog nogometa.

Idejno rješenje kampa HNS-a u Velikoj Gorici - 4 Idejno rješenje kampa HNS-a u Velikoj Gorici - 4 (Foto: Gradit/HNS/GOL.hr)

Koncept idejnog rješenja na kvalitetan način pozicionira građevine na čestici, raznolikost namjena pojedinih građevina, položaj nogometnih terena, povezivanje građevine upravne zgrade s građevinom stadiona, kao i građevinu medicinskog centra i sportske dvorane.

Koncept obloge s vizualnim prodorima osmišljen je s prepoznatljivim simbolima u obliku grba i crvenih i bijelih kvadratića, stoji na službenoj stranici HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider