Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preskočila Real Madrid

Iako dužna milijardu eura, Barcelona je najvrjedniji nogometni klub svijeta

Prema američkom Forbesu, Barcelona je najvrjedniji nogometni klub u 2020. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema istraživanju američkog časopisa Forbes, Barcelona je najbogatiji nogometni klub, a vrijednost joj je procijenjena na 4,76 milijardi dolara.

Prvi put u povijesti Barcelona je zasjela na prvo mjesto ljestvice najvrjednijih nogometnih klubova svijeta ispred Real Madrida i Manchester Uniteda, klubova koji su posljednjih 16 godina držali vrh ljestvice.

Nakon što su četiri godine držali prvo mjesto ljestvice, madridski Real pao je na drugo mjesto s tek neznatnom razlikom. Njihova je vrijednost procijenjena na vrtoglavih 4,75 milijardi dolara.

Prvi na ljestvici, a duguju više od milijardu eura

Zanimljivo, uspon Barcelone dogodio se u godini globalne pandemije koronavirusa koja je zaustavila sva sportska natjecanja diljem svijeta, znatno umanjivši prihode od ulaznica i komercijalne prihode.

To je utjecalo na sve nogometne klubove, a posebno na Barcelonu, koja je prošlu godinu završila s nevjerojatnim dugom. Prema posljednjem financijskom izvješću, ukupni dug Barcelone iznosi ogromnih 1,17 milijardi eura, od čega 730 milijuna eura otpada na kratkoročni dug.

  gol expired Rakitićeva banda vreba iz prikrajka: Može li luda sezona postati još luđa? divider

To znači da do kraja ove godine Barcelona mora vratiti taj iznos. Osim toga vjerojatno ih očekuje odlazak najboljeg igrača na kraju sezone, Lionela Messija

U Top 10 šest klubova iz Engleske

Prosječna vrijednost 20 najvrjednijih nogometnih klubova svijeta je 2,28 milijardi dolara, što je porast od čak 30 posto u odnosu na razdoblje od prije dvije godine.

Tako je na trećem mjestu minhenski Bayern, koji vrijedi 4,215 milijardi dolara, na četvrtom mjestu Manchester United s vrijednošću od 4,2 milijardi dolara, dok Top 5 najvrjednijih klubova svijeta zatvara Liverpool, koji vrijedi 4,1 milijardu dolara.

Top 10 najvrjednijih nogometnih klubova svijeta:

1. Barcelona - 4,76 milijardi

2. Real Madrid - 4,75 milijardi

3. Bayern Munchen - 4,215 milijardi

4. Manchester United - 4,2 milijardi

5. Liverpool - 4,1 milijardi

6. Manchester City - 4 milijarde

7. Chelsea - 3,2 milijarde

8. Arsenal - 2,8 milijarde

9. PSG - 2,5 milijardi

10. Tottenham - 2,3 milijarde

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider