Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sljedeća dva tjedna su ključna

Rakitićeva banda vreba iz prikrajka: Može li luda sezona postati još luđa?

Sevillin imperativ od početka sezone bio je uloviti mjesto među četiri i plasirati se izravno u skupine Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trijumfom u Galiciji u spektakularnoj utakmici protiv Celte Vigo Sevilla je došla na 61 bod u ovoj sezoni La Lige.

Osim što je klub Ivana Rakitića na taj način iskoristio vikend-posrtaje Real Sociedada, Betisa i Villarreala te im u borbi za plasman u Ligu prvaka iduće sezone pobjegao na gotovo sigurno nedostižnih 14 bodova, ujedno je smanjio zaostatak i za vodećim Atletico Madridom i Barcelonom koja se od ovog kola nalazi na trećem mjestu.

Sevillin imperativ od početka sezone bio je uloviti mjesto među četiri i plasirati se izravno u skupine Lige prvaka. To će Andalužani uspjeti ostvariti, ali u ovom trenutku nije im zabranjeno sanjati niti o nečemu više.

Naime, Sevilla je zbilja u sjajnoj formi, u posljednjih pet kola ostvarili su četiri pobjede i jedan remi, uzeli 13 bodova i pokušat će se umiješati u borbu za naslov prvaka.

Vodeća četvorka sada ima jednaki broj odigranih utakmica (svi po 30), do kraja je još osam kola, a Atletico drži pole-position sa 67 bodova, jednim više od Real Madrida, dva ispred Barcelone i šest u odnosu na Sevillu.

Ako uzmu 9/9...

Pritom treba reći kako je od ovog kvarteta samo Real u igri na kontinentalnoj sceni što automatski sugerira kako će svi ostali moći ići punim gasom, bez ikakvih okolišanja u preostalih osam rundi.

Čuli ste ovu rečenicu već na stotine puta, ali sljedeća dva tjedna za Sevillu bi zbilja mogla biti ključna. U tom periodu ih čekaju dva uzastopna gostovanja (Real Sociedad, Levante) pa onda andaluzijski obračun s Granadom. Uspiju li tu proći neokrznuti i uzeti šest bodova, nema sumnje da će se zakotrljati lavina euforije...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider