Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
cirkus

Jedna utakmica, dvije urnebesne situacije: Osramotio se sudac kojeg smo dobro zapamtili iz Rusije

Vrlo bogata utakmica što se tiče viralnih sadržaja, internet je dobio čak dvije poslastice.

Nestor Pitana (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Brazilski Flamengo i ekvadorski Elemec susreli su se u osmini finala Copa Libertadoresa; nakon ukupnih 2:2, dalje su prošli Brazilci nakon boljeg izvođenja penala.

Ne bi to bila naročita posebna vijest da gledatelji u uzvratu nisu mogli svjedočiti dvjema urnebesnim, nesvakidašnjim situacijama.

Prva se dogodila u 61. minuti, a glavni akter je portugalski trener Jorge Jesus. On je u afektu gestikulirao uz aut liniju i simulirao udarac nogom, a baš u tom trenutku na ekranu se pojavila reklama s nogometnom loptom i sjela mu točnu na stopalo. U ovom slučaju, slika govori više od tisuću riječi.

Oko 11 minuta kasnije, urnebesan potez napravio je argentinski sudac Nestor Pitana. Njega smo dobro upamtili sa Svjetskog prvenstva u Rusiji: sudio je Vatrenima osminu finala protiv Danske i finale protiv Francuske, kada je po mnogima oštetio Hrvatsku.

U terenu se pojavila lopta viška, a Pitana je odlučio, umjesto da zaustavi igru, uzeti stvar u svoje noge. Pokušao je sam izbaciti loptu udarcem, ali nije se baš proslavio svojim nogometnim vještinama i njegov udarac otišao je u prazno.

Eto argumenta za one koji zastupaju teoriju da sudac postaje nogometaš koji nije dovoljno talentiran za igru…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider