Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka ga bivši suigrač

Novi kandidati za dovođenje Mandžukića: Ljuti Juventusovi rivali pripremili bogatu ponudu?

Prelasci u suprotnom smjeru u prošlosti su izazivali velike prosvjede...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Mandžukić slobodan je igrač nakon odlaska iz katarskog Al-Duhaila, a ne čudi da je posebno tražen u Italiji gdje je ostavio dubok trag kao igrač Juventusa.

Spominjao se novi prvoligaš Benevento, a sada je u igru ušla i Fiorentina. Kako piše Sportitalia, klub iz Firence pripremio je dvogodišnji ugovor vrijedan tri milijuna eura po sezoni.

Tamo bi Mandžo ponovno zaigrao s Franckom Riberyjem, francuskim veteranom s kojim je svojedobno dijelio Bayernovu svlačionicu. Talijanski mediji nedavno su pisali kako je Ribery dobio zadatak nagovoriti Mandžukića na dolazak.

Bio bi to zanimljiv transfer i iz navijačke perspektive zbog velikog amoniziteta između Fiorentine i Juventusa. Navijači Fiorentine ne podnose Juventus, smatraju da im je Stara dama ukrala dva velika trofeja: naslov prvaka 1982. i Kup UEFA 1990.

gol expired Mourinho opet bocnuo Man City i njihovu kontroverznu kaznu: Odgovorio Guardioli novom provokacijom divider

U oba slučaja sporne sudačke odluke kumovale su posrtajima Fiorentine i trijumfima Juventusa. Igrači Fiorentine tada su javno Juve nazivali lopovima, a navijači su skovali izreku: "Bolje drugi nego lopov."

Veliki bijes navijača izazvala su dva velika transfera na relaciji Fiorentina - Juventus: onaj Roberta Baggija 1990. i, u novije vrijeme, Federica Bernardeschija 2017. Oba igrača dobila su epitet izdajnika.

Bit će zanimljivo vidjeti kako bi reagirali navijači Fiorentine kada bi se njihovu klubu pridružio Mandžukić, donedavno heroj brojne Juventusove navijače vojske.

gol expired Hrvatski trener u Italiji dobio jednu utakmicu kazne: "Uzvikivao je sucu uvredljive izraze" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider