Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traga za klubom

Prvi Hrvat iskoristio FIFA-inu "ratnu klauzulu" i raskinuo s ruskim klubom, vraća se u Hrvatsku?

Povremeni hrvatski reprezentativac Filip Uremović raskinuo je ugovor s Rubinom iz Kazanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povremeni Vatreni Filip Uremović raskinuo je ugovor s ruskim Rubinom iz Kazanja i postao prvi hrvatski nogometaš koji je iskoristio FIFA-inu mogućnost za strance u ruskoj ligi.

Krovna svjetska nogometna organizacija dala je mogućnost stranim nogometašima da zbog rata u Ukrajini suspendiraju ugovor i privremeno pronađu novi klub, ali na koncu sezone moraju se vratiti u Rusiju.

gol expired Jedan od najpopularnijih ukrajinskih sportaša otišao u rat i otkrio: "U Zagrebu sam kupio svu opremu" divider

Traži novi klub

Uremović do 7. travnja mora pronaći novi klub, između ostalih i neki hrvatski klub, ali mora obaviti registraciju do spomenutog datuma jer do tad traje izvanredni prijelazni rok za igrače iz ukrajinske, ruske i bjeloruske lige.

Nekadašnji branič reprezentacije dosad je igrao za Cibaliju, Dinamo i Olimpiju, u Rusiji je od 2018. godine i odigrao je skoro stotinu prvoligaških utakmica u toj zemlji te zabio gol. U dojučerašnjem klubu ponekad je nosio kapetansku vrpcu, ali odlučio je zbog situacije potražiti sreću na drugom mjestu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider