Tenis
SPORTOVI
Tenis
Majka i sestra su u Turskoj

Jedan od najpopularnijih ukrajinskih sportaša otišao u rat i otkrio: "U Zagrebu sam kupio svu opremu"

Aleksandr Dolgopolov svojedobno je bio treći tenisač svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vojsci onih koji brane Ukrajinu u jeku ruske invazije priključio se i Aleksandr Dolgopolov, legendarni ukrajinski tenisač.

Dolgopolov, koji je samo od nagrada na ATP turnirima zaradio više od sedam milijuna dolara tijekom profesionalne karijere, službeno je otišao u mirovinu prošle godine, premda je posljednji meč odigrao još tamo 2018.

Nije mogao mirno promatrati što se događa u njegovoj domovini pa se stavio na raspolaganje vojsci, a sad je detaljno opisao kako je tekao cijeli proces.

"Kad je počeo rat, ja sam se nalazio u Turskoj. Tamo sam odveo sestru i majku jer sam poslije puno informacija od najboljih obavještajnih agencija svijeta shvatio da postoje šanse za veliki rat s napadom na Kijev i cijelu zemlju. Shvatio sam da će biti velika panika i da ću najkorisniji biti ako svijetu u prvim danima otkrivamo istinu i istovremeno nabavljamo novac za našu vojsku", opisao je nekadašnji treći tenisač svijeta, nastavivši:

"U to vrijeme sam počeo vježbati pucanje i sretan sam što me je jedan bivši vojnik obučavao pet dana. Hvala mojim turskim prijateljima. Ja nisam u međuvremenu postao Rambo za tjedan dana, ali sam prilično sigurniji s oružjem i mogu pogoditi glavu tri od pet s udaljenosti od 25 metara u mirnom ambijentu."

Nama najzanimljiviji segment ove priče je svakako činjenica da je Dolgopolov u Ukrajinu iz Turske stigao preko - Zagreba.

"Našao sam još nekoliko momaka koji su planirali otići u Ukrajinu i kad smo bili spremni, počeli smo naš put. Kupili smo nekoilko pancirki za nas i naše vojnike i otputovali u Zagreb gdje smo kupili sve stvari koje su nam bilie potrebne uz neke termalne monokulare i druge različite stvari. Prošli smo kroz Europu i u Ukrajinu ušli iz Poljske. Evo me trenutno u Kijevu", poručio je Dolgopolov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider