Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
treći najskuplji transfer hnl-a

Filip Benković potpisao za Lisice: "Dat ću srce za klub i navijače"

Filip Benković novi je igrač engleskog Premierligaša Leicester Cityja.

Filip Benković u dresu Leicestera (Foto: Leicester Twitter) (Foto: Leicester Twitter)

Filip Benković novi je igrač engleskog Leicestera nakon što je potpisao ugovor na pet godina. Dojučerašnji igrač Dinama predstavljen je kao pojačanje na službenim stranicama engleskog prvaka od prije dvije godine.

Dinamo bi trebao zaraditi oko 15 milijuna eura (s bonusima), što bi bio treći najveći transfer u povijesti HNL-a. Rekorder je Marko Pjaca, a na drugom je mjestu Luka Modrić.

Na službenoj stranici Leicestera ne piše koliko su platili 21-godišnjeg stopera, no to nije ništa čudno s obzirom na to da mnogo transfera bude označeno kao "undisclosed fee".

"Dat ću svoje srce za ovaj klub, navijače i sve koji ga vole. Nadam se da ćemo imati jako dobru sezonu. Ambicije kluba su velike, sviđa mi se okruženje i vjerujem da je to korak prema naprijed u mojoj karijeri. Sretan sam što sam ovdje", rekao je Benković za klupsku televiziju.

"Filip je uzbudljiv mladi igrač koji ima potencijala razviti se u našem klubu. Puno je doprinio Dinamu u posljednje tri godine, a ima i iskustva igranja u Europi. Dat će nam dodatnih opcija i potrebnu konkurenciju u borbi za mjesta u posljednjoj liniji obrane. Presretan sam što je s nama", rekao je trener Claude Puel.

U redovima Lisica igra Harry Maguire, reprezentativni engleski stoper koji se istaknuo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Maguire je vrlo tražen na tržištu i mogao bi do četvrtka, kada u Engleskoj završava prijelazni rok, promijeniti klub, a Benković bi bio njegova zamjena. No čak i ako Maguire ostane u Leicesteru, nije isključeno da Benković upravo s njim tvori stoperski dvojac.

Benković je ponikao u mlađim kategorijama Dinama, u kojem je proveo cijelu karijeru. Iako se spominjao kao potencijalni reprezentativac, još nije debitirao za Vatrene. Dovodio se u vezu s mnogim uglednim klubovima poput Intera i Chelseaja, ali u konačnici su Lisice bile najkonkretnije.

Benković se u proteklih nekoliko mjeseci mučio s ozljedama, a ove sezone nije zaigrao za Dinamo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider