Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
razmjena udaraca

Legendarni Figo politički se aktivirao: Njegova svađa sa zastupnikom je hit, ali i predmet sprdnje

Iako je Portugalac, Luis Figo uključio se u španjolski politički život.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luis Figo legendarni je portugalski nogometaš kojeg se najviše pamti po igrama u Španjolskoj, i to u dvama najvećim tamošnjim klubovima – Realu i Barceloni.

Figo je i nakon karijere ostao živjeti u Madridu, a da je s godinama postao pravi Španjolac, pokazuje i komentiranje političkih aktualnosti te države.

Figo je tako komentirao govor Gabriela Rufiana, političara poznatog po promicanju katalonske neovisnosti, usput i velikog navijača Espanyola. Rufian je u govoru kritizirao Kralja i ustvrdio da je Francisco Franco, nekadašnji španjolski diktator, ''jedina osoba koja je glasala za njega.''

To je isprovociralo Figa, koji je kritizirao Rufianovo izlaganje.

Lionel Messi i Josep Maria Bartomeu (Foto: AFP) Nova velika kriza trese Barcelonu: Ovo se nikad nije dogodilo i imat će dramatične posljedice divider

''Je li itko ikada ovog lika čuo kako u svojim govorima predlaže rješenja za bilo što? Osim toga, koliko on košta Španjolce! Više produktivnosti i poštovanja, a manje tenzija", napisao je na Twitteru, a objava je brzo postala hit.

Nije dugo trebalo čekati Rufianov odgovor, koji je pokupio još više reakcija odobravanja.

"Ono što stvarno košta Španjolce jest neplaćanje poreza, Luise", napisao mu je Rufian. Španjolski sud svojevremeno je presudio da Figo mora platiti 2,4 milijuna eura poreznog duga.

gol expired Kramarić ide u Bayern? Hansi Flick ga nahvalio i poslao zagonetnu poruku: "Iznenadimo se" divider

No Figo je imao spreman odgovor.

"Gabriele, da bi bio političar, moraš biti bolje informiran i malo više produktivan. A više sam ja uplatio poreza dok sam spavao nego ti budan u cijelom životu", napisao je Figo.

U raspravu se uključio i atletičar Roberto Sotomayor, koji je malo bocnuo Figa zbog ne baš književnog izražavanja.

"Nakon svog ovog vremena koje je ovdje, netko bi još trebao nadzirati njegove tvitove. Ne prođe mu dan bez pravopisne pogreške", napisao je.

gol expired Španjolci pišu o igraču Reala koji stiže u Hrvatsku, otkrili su detalje posla: "Kao Dani Olmo" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider