Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neobičan slučaj

Španjolci pišu o igraču Reala koji stiže u Hrvatsku, otkrili su detalje posla: "Kao Dani Olmo"

Osvajač juniorske Lige prvaka krenuo je stopama Danija Olma.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alvaro Martin Frias stiže iz Reala u Šibenik. Član U-19 momčadi i osvajač juniorske Lige prvaka pod legendarnim Raulom postat će nova "desetka" novog hrvatskog prvoligaša.

Martin je svojim odabirom izazvao interes i u domovini: nije baš čest slučaj da netko iz tamošnjih velikana odlazi u HNL, i to u svježeg prvoligaša umjesto u neki od hrvatskih teškaša.

O Martinu tako piše madridski sportski list As, a jedna usporedba nameće se sama po sebi. 

gol expired Danci tvrde: Ovo je novo pojačanje zagrebačkog Dinama i zamjena za Gvardiola divider

"Martin će pokušati iskoristiti balkanski nogomet kao odskočnu dasku, kao nekad Dani Olmo koji je otišao u Dinamo Zagreb", pišu.

Rođeni Madriđanin, Martin je u Real stigao s 11 godina. Ugovor s Realom ima do 2022., a u Šibenik će na posudbu uz mogućnost otkupa, pišu Španjolci.

Iako relativno rijetko izbacuje igrače za prvu momčad, Realova akademija La Fabrica na glasu je kao ponajbolja na svijetu i "opskrbljuje" velik broj ostalih španjolskih prvoligaša, kao i inozemnih klubova.

gol expired Lakersi uvjerljivom pobjedom otvorili finale: Miami ostao bez dva važna igrača divider

Osim Reala prošle je sezone 15 španjolskih klubova imalo barem jednog polaznika La Fabrice u svojim redovima. Ukupno su 44 nekadašnja Realova akademca igrala u inozemstvu.

As piše kako među mladim Realovim igračima postaje sve popularnije tražiti inozemne destinacije. Dva suigrača Alvara Martina tako su otišla u Portugal, a on se odlučio za neobičnu destinaciju - HNL.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider