Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
INFANTINO potvrdio

FIFA spašava sportaše iz Afganistana, uspješno evakuirala stotinu nogometaša

Prošloga tjedna je FIFA objavila kako je zajedno s katarskom vladom pripomogla evakuiranju gotovo 100 nogometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je u četvrtak kako je druga skupina od 57 afganistanskih sportaša, pretežito mladih nogometašica i košarkašica, evakuirano iz Afganistana u Katar nakon uspješno okončanih pregovora.

Prošloga tjedna je FIFA objavila kako je zajedno s katarskom vladom pripomogla evakuiranju gotovo 100 nogometaša, nogometašica i njihovih obitelji iz Afganistana u Katar.

gol expired Napokon dobre vijesti za navijače Barce: Produžen ugovor naljednika Messijeve desetke, od klauzule boli glava divider

"Pozivan sve naše prijatelje u vladama i čitavu nogometnu zajednicu da nam pomogne u pribavljanju boravišnih dozvola i viza za sve evakuirane kako bi mogli započeti novi život u sigurnim uvjetima", objavio je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

gol expired Otkriveno je zbog čega je trener Bayerna propustio utakmicu Lige prvaka divider

Otkako su 15. kolovoza talibani preuzeli vlast u Afganistanu uslijedile su masovne evakuacije iz te zemlje. Ranije ovoga mjeseca su FIFA i Međunarodni biciklistički savez (UCI) organizirali evakuaciju 165 izbjeglica preko Albanije, dok je Australija evakuirala više od 50 afganistanskih sportašica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider