Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbog ruske invazije

FIFA odgodila utakmicu Ukrajine i Škotske za odlazak u Katar: Evo kad će se igrati

FIFA je odgodila utakmicu kvalifikacija između Škotske i Ukrajine za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica polufinala dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo između Škotske i Ukrajine, a koji se trebao igrati 24. ovog mjeseca u Glasgowu odgođen je na zahtjev Ukrajinaca zbog ruske invazije na njihovu zemlju.

FIFA je udovoljila zahtjevu Ukrajinaca iako je upitno gdje će se pronaći novi termin za odigravanje susreta. Kao mogućnost se spominje lipanj i termin rezerviran za Ligu nacija.

Samom odgodom utakmice Škotska - Ukrajina odgođen je i finalni dvoboj tog sektora u kojemu će pobjednik te utakmice igrati protiv pobjednika susreta Wales - Austrija.

Svjetsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 21. studenoga do 18. prosinca.

FIFA i UEFA izbacile Rusiju

Podsjetimo, FIFA i UEFA su zajedničkim dogovorom izbacile Rusiju iz svih međunarodnih nogometnih natjecanja, a to znači da su izbacili rusku nogometnu reprezentaciju iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Također, ženska nogometna reprezentacije Rusije neće moći igrati na Europskom prvenstvu u Engleskoj, dok je jedini ruski predstavnik u Europi, moskovski Spartak izbačen iz Europske lige.

Spartak je trebao igrati osminu finala Europske lige protiv RB Leipziga, ali njemačka momčad je osigurala plasman u četvrtfinale bez borbe.

FIFA otvara trižište za strance u Rusiji

Za kraj dodajmo da FIFA planira ponovno otvaranje tržišta za oko stotinu stranih igrača koji igraju u Rusiji. To je izvanredna mjera krovne kuće svjetskog nogometa, kao odgovor na ratne sukobe u Ukrajini.

Na taj će način moći raskinuti ugovore i potražiti nove klubove, ali samo do kraja sezone. Dana 30. lipnja morat će se vratiti u ruske klubove ako u međuvremenu ne raskinu ugovore.

Naravno, sve će ovisiti o situaciji koja će biti za tri mjeseca...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider