Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I Modrić je tamo

Srbi poludjeli na FIFA-u: Objavili karikaturu kako omraženi Albanac grli srpskog kapetana

Poznati su svi sudionici Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. u Kataru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetska nogometna organizicija (FIFA) objavila je promotivnu karikaturu uoči Svjetskog prvenstva 2022. koje se krajem godine igra u Kataru.

Na karikaturi se nalaze kapetani svih reprezentacija koje su osigurale plasman na svjetsku nogometnu smotru, ali jedan detalj je podigao dosta prašine u srpskim medijima.

Tako se na objavi FIFA-e može vidjeti kako Granit Xhaka, kapetan švicarske nogometne reprezentacije albanskog podrijetla, grli srpskog kapetana Dušana Tadića.

Reprezentacija Kostarike Doznali smo i posljednju reprezentaciju koja ide u Katar: Bit će u skupini koja se križa s Hrvatskom divider

Mnogi u srpskom medijskom prostoru su to protumačili kao provokaciju jer Xhaka golove slavi pokazajući simbol "dvoglavog orla".

Tako se srpski Kurir pita je li to provokacija ili veliki gaf, dok Alo piše da je "FIFA šokirala Srbiju" i postavila pitanje "Zašto Tadića grli mučki provokator Xhaka?".

Za kraj dodajmo da je Kostarika posljednja reprezentacija koja je osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru. U finalu interkontinentalnog doigravanja pobijedili su Novi Zeland s 1:0 i tako kompletirali popis od 32 reprezentacije

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider