Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čekaju ih dva teškaša

Doznali smo i posljednju reprezentaciju koja ide u Katar: Bit će u skupini koja se križa s Hrvatskom

Kostarika je u interkontinentalnom doigravanju pobijedila Novi Zeland s 1:0 i plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Reprezentacija Kostarike (Foto: Afp)

U finalu interkontinentalnog doigravanja reprezentacija Kostarike pobijedila je Novi Zeland s 1:0 i posljednja se ukrcala na vlak za Svjetsko prvenstvo.

Sada su poznate sve 32 reprezentacije koje će krajem godine nastupiti na svjetskoj smotri u Kataru.

Posljednja dilema bila je vezana uz ovaj obračun između Kostarike, koja je završila na četvrtom mjestu u kvalifikacijskoj zoni CONCACAF (Sjeverna i Srednja Amerika), i Novog Zelanda koji je bio pobjednik Oceanije.

Kostarika u skupini E sa Španjolskom, Njemačkom i Japanom

Što se tiče zbivanja na terenu, bivši napadač Arsenala Joel Campbell zabio je pobjednički gol za Kostariku nakon tri minute igre. Novi Zeland je izjednačio u 39. minuti susreta, a strijelac je bio Chris Wood, no VAR je poništio pogodak zbog prekršaja kojeg je napravio Matthew Garbett. Novi Zeland je utakmicu završio s deset igrača nakon što je u 67. minuti isključen Kosta Barbarouses zbog prekršaja na Franciscu Calvu.

Kostarika će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati u skupini E u kojoj su i Španjolska, Njemačka te Japan. Skupina je to s kojom će se u osmini finala križati skupina F u kojoj se nalazi Hrvatska.

Za Kostariku je to šesti put da sudjeluje na SP-u, a treći put zaredom. Njen najveći uspjeh na svjetskom prvenstvu je iz 2014. godine u Brazilu gdje se plasirala u četvrtfinale.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider