Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
drastična kazna za timor

FIFA kaznila Nigeriju zbog neregularnosti u kvalifikacijama za SP!

Nigerija je u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u sastavu imala igrača koji nije imao pravo nastupa zbog kartona.

Nigerijci slave pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Međunarodni nogometni savez (FIFA) kaznio je Nigeriju jer je u kvalifikacijskoj utakmici za SP 2018 protiv Alžira u postavi imala igrača koji nije smio igrati. Kazna ne mijenja ništa u plasmanu na Svjetsko prvenstvo, pa Nigerija ostaje prvi protivnik Hrvatske u skupini D u Rusiji.

Na zadnjoj utakmici skupine B Alžir - Nigerija (1-1) u postavi Nigerije bio je Abdullahi Shehu, koji je zbog ranijih žutih kartona trebao automatski biti suspendiran i nije imao pravo nastupa. Zbog tog propusta, susret je registriran s rezultatom 3-0 za Alžir, no Nigerija je i bez gubitka jednog boda dominantno osvojila skupinu s 13 bodova, pet više od drugoplasirane Zambije.

Nigerijski nogometni savez kažnjen je sa šest tisuća švicarskih franaka.

Nigerija je u skupini s Hrvatskom, Argentinom i Islandom, a prvu utakmicu prema službenom RASPOREDU Svjetskog prvenstva igraju upravo protiv Vatrenih.

FIFA je kaznila i Istočni Timor, i to drastično jer su u oceanijskim kvalifikacijama imali čak devetoricu igrača koji nisu još dobili državljanstvo te male pacifičke države. Istočni Timor je zato, odlukom Disciplinske komisije, izgubio čak sedam susreta s 0-3, uz novčanu globu od 70 tisuća švicarskih franaka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider