Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četiri godine poraza

Feyenoord se okuražio protiv Dinama i prekinuo crni niz, a crveni karton posebna je priča

Od 24 sinoć odigrane utakmice prvog kola Europske lige samo je jedna, ona između Dinama i Feyenoorda, završila bez golova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica Dinamo - Feyenoord završila je podjelom bodova kojom (ne)zadovoljni mogu biti i jedni i drugi, ovisno o tome na koji ste ju način doživjeli.

Nizozemci su bolje otvorili dvoboj, imali u osmoj minuti najbolju moguću priliku, ali njihov kapetan Steven Berghuis nije iskoristio jedanaesterac, obranio mu ga je Dominik Livaković.

Ukupno su u prvom poluvremenu uputili četiri udarca u okvir gola, što im se posljednji put u skupini nekog natjecanja dogodilo još tamo 2014. protiv belgijskog Standarda iz Liegea.

gol expired Mamić: Ademi mi je rekao da je bio penal, ne razumijem zašto nema VAR-a divider

U završnoj fazi utakmice, u posljednjih 20-ak minuta nakon što su ostali s igračem manje, Nizozemci praktički nisu prešli centar, Dinamo je stiskao i tražio gol za pobjedu, ali sjajni vratar Justin Bijlow zaustavljao je sve pokušaje Zagrepčana.

Inače, taj crveni karton koji je dobio Marco Senesi prvo je isključenje za nekog igrača Feyenoorda u svim natjecanjima još od travnja 2019. Prije Senesijeva sinoćnjeg, posljednji crveni karton pokazan im je prije 48 utakmica, protiv Heraclesa.

Feyenoord se u finišu obranio i uspio prekinuti za njih jedan baš crni niz. Naime, ovaj maksimirski remi prva im je utakmica u grupnoj fazi UEFA-inih natjecanja još od studenog 2016. u kojoj su izbjegli poraz. U protekle četiri godine ubilježili su sedam uzastopnih poraza, od utakmice protiv ukrajinske Zoryje, koja je završila rezultatom 1:1.

Pogledajte cijelu emisiju Lucky Punch

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider