Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sol na ranu

Felix razbjesnio Atleticove igrače i navijače: "Hoćeš se tući!? Ajde, dođi"

Joao Felix postigao je za Barcelonu pobjednički pogodak u derbiju s Atleticom i bučno ga proslavio, što je izazvalo gnjev među navijačima Rojiblancosa, a nisu ostali imuni ni njegovi igrači…

Joao Felix i Jose Maria Gimenez (Foto: Afp)

Nakon nekoliko lošijih rezultata i krize u koju je upala, Barcelona je uspješno apsolvirala dvije izazovne utakmice, a možda i ključne za cijelu sezonu.

Kamp Vatrenih u Njemačkoj FOTO Vatreni odabrali kamp za Euro: Pogledajte kako izgleda luksuzni resort divider

Preko tjedna je pobijedila Porto i osigurala plasman dalje u Ligi prvaka uoči posljednjeg kola, a jučer je slavila protiv Atletica u derbiju La Lige i to golom Atelticova igrača na posudbi Joaa Felixa. Na taj je način zadržala priključak za Real Madridom.

Kontradiktorna situacija

Situacija je za Barcu kontradiktorna: što Felix bolje igra, to će mu cijena biti veća i bit će nedostupniji. Atletico je 2019. platio Felixa Benfici 127 milijuna eura. Madriđanima je to rekordan transfer. Od Felixa se očekivalo jako puno, no Portugalac nije opravdao golemo ulaganje. Nije se snašao pod palicom Diega Simeonea.

Očito mu ne odgovara njegova filozofija nogometa i nije se uspio prilagoditi. Početkom ove godine otišao je na posudbu u Chelsea, ali ni tamo nije povratio formu. Na Stamford Bridge došao je u najgorem trenutku, u jeku krize londonskih plavaca.

Vladan Kovačević VIDEO Što je prolazilo kroz glavu srpskom golmanu? Viralni pogodak ostavio sve u čuđenju divider

Sljedeći korak bila je posudba u Barcelonu. Činilo se da je to bio očajnički potez Katalonaca budući da je posudba bila realizirana u posljednjim trenucima ljetnog prijelaznog roka, i to na način da nije uglavljena nikakva otkupna klauzula.

Barca je jednostavno morala nekog dovesti u ofenzivnu liniju, a kako su joj propali svi drugi planovi, ponajviše zbog komplicirane financijske situacije, na kraju je bilo - daj što daš.

Euforija na startu pa pad 

U međuvremenu je Felixu cijena jako pala. Trenutačno je na Transfermarktu procijenjen na 50 milijuna eura, što je debelo ispod onog što je Atletico platio Benfici.

Felix je započeo jako dobro u Barceloni, u razmaku od četiri dana zabio je Betisu jedan i Antwerpenu dva gola te upisao asistenciju na startu Lige prvaka. Može se reći da je oduševio Katalonce. Odmah je nastala euforija, katalonski mediji raspalili su priču o otkupu, a Atletico se postavio vrlo tvrdo: letvicu je postavio na 80 milijuna eura.

Joao Felix Joao Felix (Foto: Afp)

Međutim, nakon toga uslijedilo je sušno razdoblje i priča o otkupu naglo je iščezla. Do utakmice s Portom Felix je postigao još samo jedan gol i euforija splasnula, pogotovo jer je i Barcelona ušla u krizu rezultata.

Laportina knedla u grlu 

Kada je Porto poveo golom Pepea u 30. minuti, Kataloncima je voda došla do grla. Lako se mogla vidjeti knedla u grlu predsjednika Joana Laporte. Kamere su fokusirale njegovo zabrinuto lice.

Njegov projekt povratka u vrh Europe jako teško bi preživio da je Barca još jednom ispala u skupini Ligi prvaka. Strah je bio očigledan. No uslijedio je preokret. Joao Cancelo najprije je izjednačio, riječ je o još jednom igraču na posudbi kojeg Barcelona želi otkupiti, a onda je Felix na asistenciju Cancela postigao pogodak vrijedan pobjede i velikog olakšanja.

Jeste li zadovoljni skupinom na Euru?

Ukupno glasova:

Tim pobjedničkim golom Felix je dao dodatan odušak Kataloncima, koji za Realom već zaostaju četiri boda i bili su pod imperativom pobjede. Bučno je proslavio gol iako je još uvijek službeno igrač Atletica.

Felix bučno proslavio pogodak protiv Atletica

Skočio je na reklamu i raširio ruke poput kipa Isusa Krista u Riju de Janeiru. Takva euforična proslava dovoljno govori o Felixovim rasplamsanim animozitetima prema klubu s kojim ima službeni ugovor do ljeta 2024. Kasnije posipanje pepelom i priča da je u dobrim odnosima s većinom Atleticovih igrača malo tko je kupio.

Na derbiju prepunom visokih tenzija verbalno se i fizički sukobljavao s bivšim suigračima. Felix se žestoko zakačio s Gimenezom nakon jednog duela.

"Udario si me, udario se me!" vrišteći je ponavljao Portugalac, a Urugvajac mu je odbrusio: "Jesam, želiš se tući. Ajde, dođi!" kazao je Gimenez i krenuo prema bivšem suigraču.

Sukob s Gimenezom i bijes navijača

Da se sudac i Koke nisu umiješali i spriječili fizički kontakt, moglo je biti svašta. Felix je opet junak Katalonije i opet se govori o otkupu ugovora. Diego Simeone već je, možda i pomalo cinično, poručio kako se nada da će Felix proraditi u Barceloni jer će na taj način povratiti formu, a onda i cijenu, no sigurno mu nije bilo draga kada je postigao gol baš protiv Atletica.

Kako su reagirali Atelticovi navijači ne treba puno pojašnjavati. Malo je reći da su pobjesnjeli. Po društvenim mrežama se pucalo iz svog oružja. S Felixom i bez njega, Atleticu nikako ne ide u Barceloni. To je bila već 18. utakmica zaredom u kojoj nisu okusili slast pobjede u glavnom gradu Katalonije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider