Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ptičica postala sokol

Realov antišeički beton od milijardu eura: Učio je od Modrića i Kroosa te postao ponajbolji na svijetu

Real nastavlja s procesom produljenja ugovora s najbitnijim igračima…

Casemiro, Luka Modrić, Toni Kroos i Federico Valverde (Foto: Afp)

Federico Valverde (25) osigurao je karijeru u Real Madridu. Urugvajski veznjak produljio je ugovor do 30. lipnja 2029. godine. Tada će imati 31 godinu.

Ousmane Dembele i Warren Zaire-Emery Talentirani 17-godišnji veznjak PSG-a pozvan u reprezentaciju Francuske: Predviđaju mu blistavu budućnost divider

Kraljevski klub zacementirao je svoju budućnost. Nakon Viniciusa, Rodryga i Camavinge, Valverde je četvrti bitni igrač Reala koji je produljio ugovor u posljednje vrijeme.

Valverde produljio ugovor s Real Madridom

Naravno da je Urugvajac dobio značajno povećanje plaće, a bitna stavka je i izlazna klauzula, koja iznosi nedodirljivih milijardu eura, jednako kao i za Viniciusa, Rodryga i Camavingu.

Real Madrid Jude Bellingham objavio snimku, a u pozadini zanimljiv natpis na hrvatskom jeziku divider

Real se osigurao antišeičkim klauzulama. Eder Militao sljedeći je koji bi trebao staviti potpis na produljenje ugovora.

Izlazna klauzula milijardu eura

Valverde je prešao u Real iz urugvajskog Penarola u srpnju 2016., kada je imao samo 18 godina. Odšteta je iznosila 5 milijuna eura, a Valverde je isprva igrao za Castillu, drugu Realovu momčad, pa je otišao na posudbu u Deportivo La Corunu i 2018. postao je član prve momčadi Reala.

Učio od Modrića, Kroosa i Casemira

U međuvremenu je postao jedan od najboljih veznih igrača na svijetu. Napredovao je korak po korak. Kako madridski As primjećuje, razvio se od El Pajarita (ptičice) do El Halcona (sokola) sazrijevajući i učeći od iskusnijih suigrača Modrića, Kroosa i Casemira, slušajući suprugu Minu Bonino, roditelje i prijatelje te imajući povjerenje u sadašnjeg trenera Seville Diega Alonsa.

Odigrao je 220 utakmica za Real, u kojima je postigao 19 golova i osvojio 9 trofeja: 1 Ligu prvaka, 2 Svjetska klupska prvenstva, 1 europski Superkup, 2 La Lige, 1 Kup kralja i 2 španjolska Superkupa.

Valverde je bio MVP finala španjolskog Superkupa 2020. i srebrna lopta na Svjetskom klupskom prvenstvu 2023.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider