Tenis
SPORTOVI
Tenis
košarkaši nadmašili nogometaše

Federer prestigao Ronalda i Messija: Prvi tenisač s ovim ostvarenjem, od brojke boli glava

Roger Federer zarađuje enormne svote sponzorskog novca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarski tenisač Roger Federer je najplaćeniji aktivni sportaš na svijetu za 2020. godinu, objavio je u petak magazin Forbes. U posljednjih 12 mjeseci zaradio je 106,3 milijuna dolara, od čega čak 100 milijuna od sponzora, među kojima se ističu Barilla, Moet & Chandon, Rimowa, Rolex, Credit Suisse te Mercedes-Benz.

Federer je prvi tenisač koji je postao najplaćeniji sportaš na svijetu u godišnjoj listi Forbesa, koja se objavljuje zadnjih 30 godina.

Na drugom mjestu je nogometaš Cristiano Ronaldo (105 milijuna dolara/45 milijuna od sponzora). Treće mjesto također pripada nogometašu, Lionelu Messiju (104 milijuna/32 milijuna od sponzora), slijedi još jedan nogometaš Brazlac Neymar (95,5 milijuna/25 milijuna od sponzora), a na petom mjestu je zvijezda košarkaške NBA lige LeBron James (88,2 milijuna/ 60 milijuna od sponzora).

gol expired Točno devet godina od zadnjeg trofeja talijanskog giganta: Ovo je danas nezamislivo, bio je to početak nove ere divider

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković je na 23. mjestu sa 44,6 milijuna dolara zarade (32 milijuna od sponzora).

Najbolje plaćene sportašice su dvije tenisačice, Japanka Naomi Osaka (37,4 milijuna dolara) i Amerikanka Serena Williams (36 milijuna).

Među sto najplaćenijih sportaša na svijetu najviše je košarkaša, čak 35. Slijede igrači američkog nogometa (NFL), kojih ima 31 na listi, a iza njih su nogometaši (14 igrača).

gol expired Bivši trener Barcelone kritički se osvrnuo na taj posao i klub: "Najgora godina u karijeri" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider