Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KOMENTAR IVICE MEDE

Farizeji u Dinamovoj loži lukavo čekaju: Pet do 12 za Bišćana i Šimića, Drmić simbol promašenih odluka

Paradoks trenutačne Dinamove stručne politike.

Dario Šimić i Igor Bišćan (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Kuka se za pojačanjima koja još nisu dovedena, stigle su tek prinove, a u isto vrijeme olako su pušteni neki igrači koji bi sada Bišćanu jako dobro došli. Uz to je na klupi zabetoniran i potpuno neiskorišten barem jedan koji je ne tako davno figurirao kao veliko pojačanje.

Eto, Drmić da je prešao ili čak da sutra prijeđe, recimo, u Hajduk, to bi bila medijska senzacija, opisivao bi se praktički kao pojačanje iz snova, a u Dinamu je truli kapital, praktički simbol promašenih odluka.

Dojam je da unutrašnji potencijali zasad nisu dovoljno dobro iskorišteni, a da ne govorimo o tome da izgleda kako Dinamovi igrači nemaju snage za 90 minuta. Odmarali su se cijeli tjedan i opet nemaju sape. Tko kaže da se baš moraju raditi višestruke izmjene?

Koliko se sjećam, Guardiola je u finalu Lige prvaka napravio samo dvije, i to jednu prinudnu kada se ozlijedio De Bruyne i jednu pred kraj utakmice.

Ne mora se Dinamo plasirati u Ligu prvaka, a još ima šanse, nije taj AEK nešto, zato poraz u Maksimiru još više peče, ali nogomet se igra i u Europskoj ligi, pa "čak" i Konferencijskoj. Ali moraju se vući potezi, a ne oklijevati i predomišljati se u nedogled.

Čekanje Godota na Maksimiru

Na svim razinama čeka se Godota, od upravljačke do stručne. Naravno, sve je povezano i zato ništa ne čudi.

Očito je da pravi šefovi farizejski čekaju rezultatski rasplet, napose europskih kvalifikacija, i onda će se oglasiti, a do tada puštaju da se Bišćan i Šimić znoje i batrgaju. Ako bude op, zapljeskat će i prisvojiti dio zasluga, jelte, pa oni su ih doveli, a ako bude trop, bit će palac dolje i galama da su im nametnuti, pa, eto, kako to ispada kada im se vanjski faktori miješaju u posao i nameću kadrove, je li tako!? Dobro poznata igra i taktika.

Nije da branim Bišćana i Šimića, u uvodu sam im naveo, prema svome mišljenju, pogreške u dosadašnjem radu, a i sami su pristali preuzeti funkcije, pa i odgovornost u takvim uvjetima, znali su što ih čeka, ali da su imali pravu, istinsku podršku vrhuške, baš i nisu. Najblaže rečeno.

Morali bi raditi zajedno, kao jedno biće, ali tu je još uvijek previše borbi za žezlo i općeg nepovjerenja. Malo tko tu kome išta vjeruje. Iz te dihotomije proizlazi previše lutanja i nedorečenosti kompletne klupske politike.

Može li Dinamo u Ateni proći AEK?

Ukupno glasova:

Sezona je još mlada

Sve se još stigne popraviti, sezona je još mlada, ali mora se energičnije reagirati na svim razinama, pa i na klupi i u menadžerskoj fotelji.

I Bišćanu i Šimiću mora biti jasno da više nemaju previše vremena da pokažu i dokažu kako imaju potreban kapacitet. Bilo kakve izlike, pa čak i argumentirana opravdanja, neće previše pomoći.
Činjenica je da se u javnosti sumnje sve više roje, čak i među onima koji su ih čvrsto podržavali.

Rezultat oduvijek sve kroji, pa će i s njima biti tako, i to bez obzira na obećanja koja su dobili. Predugo su u nogometu da ne znaju onu staru: a što košta obećati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider