Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva šteta

Fabrizio Romano otkrio kako je Hrvatu nedavno propao transfer u Manchester United

Josip Juranović je bio jako blizu potpisa za veliki Manchester United. Ispisao bi povijest hrvatskog nogometa kao prvi Hrvat u slavnom engleskom klubu.

Galerija Vatreni Juranović i suigrači iz Union Berlina Josip Juranović +4 Zlatko Dalić i Josip Juranović

Josip Juranović je ove zime postao pravo otkriće za europske velikane. Sjajni hrvatski desni bek oduševio je igrama na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Zahvaljujući tome odmah je Celtic dobio niz upita, a najveće ime koje je stiglo na adresu u Škotskoj bio je slavni Manchester United.

Englezima je Juranović bio prva opcija prema tvrdnjama uglednog Fabrizija Romana. United ga je ozbiljno mislio dovesti, no posao je ''pokvarila'' forma Aarona Wan – Bissake koji je povezao par dobrih utakmica i zbog toga je ostao u klubu.

Wan Bissaka je dobio priliku nakon ozljede Dalota i na najbolji način iskoristio šansu kojom je propao povijesni transfer.

Podsjetimo, Hrvatska u svojoj povijesti nije imala igrača u Manchester Unitedu.

Juranovićeva utakmica života

Desni bek Vatrenih je niželigaša Dubrave stigao do Hajduka gdje je postao i kapetan. Nakon toga je ostvario transfer u Legiju iz Varšave da bi poslije potpisao za Celtic.

U Škotskoj je bio odličan i ubrzo je postao jedan od glavnih igrača kluba. Poziv Zlatka Dalića za Katar mu je bila najdraža vijest u nogometnoj karijeri, ostvario je svoje dječačke snove.

Utakmicu života odigrao je u četvrtfinalu protiv Brazila gdje je doslovno uništio Viniciusa. Brazilci su procijenili da je Juranović najslabija karika kod Hrvatska pa su mu davali puno prostora. Zagrepčanin ih je sve razuvjerio i oduševio svijet vrhunskom izvedbom.

Nakon Katra nije uspio dovršiti transfer u Manchester United pa je prihvatio ponudu Union Berlina. Tamo je već upisao dvije asistencije u samo dva nastupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider