Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
službeno potvrđeno

Evo zašto Guardiola želi Hajdukova bisera: Pogledajte "lopte s očima"

Vijest o možebitnom transferu Ante Palaverse u Manchester City zaintrigirala je hrvatsku nogometnu javnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon samo 17 utakmica u prvoj momčadi Hajduka talentirani Ante Palaversa blizu je transfera u Manchester City. Hajduk je i službeno potvrdio kako je sdu uspostavljeni kontakti između dva kluba, javlja Dalmatinski portal.

Jučer je vijest o interesu Pepa Guardiole za 18-godišnjim veznjakom Hajduka objavio talijanski stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio.

Prema njegovim tvrdnjama, City bi Splićanima isplatio osam milijuna eura za Palaversu i ostavio ga na posudbi u Hajduku do kraja sezone.

Mnogi su ostali iznenađeni ovom viješću, ali skauti aktualnog prvaka Engleske jednog od najvećih talenata hrvatskog nogometa prate već dvije godine. Guardiola ga vidi kao zamjenu za Brazilca Fernandinha, koji je trenutačno prva opcija na mjestu korektora veznog reda, ali uskoro će proslaviti 34. rođendan i vrijeme je da se potraži dugoročno rješenje.

Palaversu krasi izvrstan pregled igre, ima odlična proigravanja za suigrače i dobro bi se uklopio u svaku momčad koja teži posjedu lopte. I to je ono zbog čega je zaintrigirao Guardiolu.

Na ljetnoj pripremnoj utakmici Rudar Velenje – Hajduk Palaversa je s ovim dodavanjima oduševio tadašnjeg trenera Željka Kopića, koji mu je odmah u prvoj natjecateljskoj utakmici sezone, protiv bugarske Slavije u drugom pretkolu Europske lige, dao priliku od prve minute.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider