Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve veće kritike

Evo što kažu obični navijači Hajduka na smjenu trenera i rad Uprave: "A šta će on? Puno zuji, a malo meda daje"

Navijači Hajduka su ionako već neko vrijeme zazivali Gustafssonovu smjenu, a čini se da je najbliže poziciji njegovog nasljednika - još jedan stranac - Valdas Dambrauskas...

Jens Gustafsson više nije trener Hajduka! Nakon ispadanja na prvoj prepreci u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu protiv kazahstanskog Tobola, švedskom stručnjaku presudile su četiri prvenstvene utakmice u nizu bez pobjede.

Navijači su ionako već neko vrijeme zazivali njegovu smjenu, a čini se da je najbliže poziciji njegovog nasljednika - još jedan stranac.

Prije samo tri i pol mjeseca svečano je predstavljen kao novi trener koji će Hajduk unaprijediti u slijedeće tri sezone, a od danas Jens Gustafsson više neće sjediti na klupi "Majstora s mora".

43-godišnji švedski trener u Hajduku je trajao svega 17 utakmica u kojima je ostvario 9 pobjeda, do toga dvije u Kupo protiv niželigaša, te pri tom upisao čak 5 poraza.

Ovaj posljednji, jučer na gostovanju kod Slaven Belupa očito je bila kap koja je prelila čašu strpljenja Uprave...što se tiče navijača, kod njih je već duže vrijeme zaslužio palac prema dolje.

gol expired Gustafsson je zalutao, ali netko ga je doveo u Hajduk: S dva prava pojačanja Bijeli sve mogu okrenuti, no treba znati divider

Evo što kažu navijači:

"Dugo se i zadržao. Ja sam mislio da će ići prije mjesec dana", kaže Frane.

"Da je on dobar, ne bi došao iz Švedska ovamo", konstatira Zvonimir.

"100 % ovo nije trener za Hajduka. Ljudi moji, ne možemo mi dovesti trenera koji ne zna pričat hrvatski", kaže Ante Rončević.

Na tragu toga, za Gustafssonovog nasljednika, navijači s kojima smo razgovarali žele nekog domaćeg stručnjaka.

"Prvo bi Katalinića vratio. Znam da je već čovjek u godinama. Drukčiji je nogomet, igra, raspored igrača i sve to, ali možda bi i pogodio, a ja smatram da Hajduk ima igrače da bi se mogao borit za prvo mjesto", kaže Ante.

Mnogi su također sličnog mišljenja, te sada s obzirom na velika ulaganja imaju i sve više kritika prema Upravi i predsjedniku Jakobušiću.

Tko bi trebao biti novi trener Hajduka?

Ukupno glasova:

"A šta će on? Puno zuji, a malo meda daje", kaže Frane.

"Dobro, za njega ne mogu ništa loše reći. On se bio dokazao u Dubrovniku kao predsjednik Juga i ovdje se dokaza, da ima najbolje namjere, a mi moramo naš djecu forsirati. Mi imamo juniore koji su prvaci Hrvatske. Pa šta čekamo?" pita se Ante.

"Upravu isto treba promijenit. To je sve bućkuriš", misli Zvonimir.

Eto, tradicionalno vatreno okruženje oko Hajduka, svoje je reklo. Sada se čeka novi potez Uprave, a kako sada stvari stoje, najveći kandidat za poziciju trenera je nekadašnji Goričin stručnjak, Litavac Valdas Dambrauskas. Čini se da je glavno pitanje može li Hajduk zadovoljiti njegove financijske apetite?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider