Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će brzo

Evo kako će izgledati ultramoderni kamp HNS-a: Velika investicija, znaju se rokovi

Nakon što su jučer Vlada Republike Hrvatske i Hrvatski nogometni savez održali sastanak o izgradnji nacionalnog nogometnog kampa, u Velikoj Gorici, dobili smo i prve projekcije. Kamp će imati nekoliko nogometnih terena i najmoderniju prateću infrastrukturu.

Kroz dvije godine evo u što će se pretvoriti jedno polje u Velikoj Gorici. Upravo gledate nacrt i projekcije ultramodernog HNS-ova kampa. Kako je dogovoreno na jučerašnjem sastanku s Vladom, država će ustupiti zemljište vrijedno nekoliko desetaka milijuna eura.

"Budući da novi Modrići, Perišići, Kovačići i ostali stasaju, želimo razvitak hrvatskog nogometa na najvišoj mogućoj razini", rekao je predsjednik Vlade, Andrej Plenković.

"I reprezentacije i Savez stvarno zaslužuju tako nešto tako da, evo, idemo u tom smjeru", kazao je Marijan Kustić, predsjednik HNS-a.

Igor Bišćan VIDEO Bišćanov dolazak oduševio bivše suigrače i legendarnog Vahu: "Napravit će dobar posao" divider

"Veličina 92 tisuće 300 metara kvadratnih, ovdje bi bila predviđena 4 terena, stadion kapaciteta 2 tisuće gledatelja", objasnio je gradonačenik Velike Gorice Krešimir Ačkar o kolikom se prostoru radi.

Kamp će se nalaziti na praznoj parceli nedaleko od stadiona u Velikoj Gorici, a na njemu su planirana 4 nogometna terena, multifunkcionalna sportska dvorana, restoran, kafić, sportska ambulanta i fitness, odnosno, teretana, to je poprilična investicija.

"Očekujemo da će ona potaknuti još dodatno investicije, povećanje hotelsko-turističkih kapaciteta u našemu gradu. Očekuje se puno novih radnih mjesta", kazao je Ačkar.

Ivan Leko Leko: "Gledaš deset utakmica, sve objasniš na treningu i onda primiš takav gol. To je bolno" divider

I ono što sve zanima - rokovi.

"Znamo i to! Sredina svibnja završetak prenamjene zemljišta, kolovoz izdavanje građevinske dozvole. Rujan početak gradnje i najkasniji završetak - kolovoz 2025".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider