Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilo je dosta muke

Manchester United u produžecima iz penala slomio Kopenhagen i izborio polufinale EL-a

Crveni vragovi su morali raditi prekovremeno, ali su ipak ispunili glavni cilj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugo je mirisalo da bi mogla sijevnuti neka kontra i dogoditi se velika senzacija, ali ništa od toga: Manchester United je nakon produžetaka s 1:0 pobijedio Kopenhagen i plasirao se u polufinale Europske lige.

Crveni vragovi su se tako priključili Interu koji je svoj dio posla obavio unutar 90 minuta i tako prvi izborio mjesto među četiri najbolje ekipe ovog natjecanja za prošlu sezonu. U polufinalu će momčad Olea Gunnara Solskjaera igrati protiv pobjednika susreta Wolverhampton - Sevilla koji se igra ovog utorka u Duisburgu.

Manchester United je sporo ušao u utakmicu s dosta dodavanja. U devetoj minuti Rashford puca sa 30 m prema golu, ali ništa od toga. Kopenhagen se pokazuje kao ozbiljan suparnik i vrši ozbiljan pritisak na terenu.

Obje momčadi imaju prilika, ali ništa nije ozbiljno. U 17. minuti Stage ima priliku za Kopenhagen, ali promašuje.

VAR poništio pogodak Greenwooda

Manchester ima priliku za pogodak, u 28. minuti Bruno Fernandes puca prema golu, no neprecizan je.

U 33. minuti Greenwood puca s ruba kaznenog prostora, ali Bjelland izbacuje loptu. u 45 minuti Rashford ima priliku za gol, ali Johansson brani. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Greenwood je zabio, no gol je poništen nakon što je VAR-om utvrđeno da se radilo o zaleđu.

gol expired Brozović i suigrači izbacili Bayer: Inter prvi polufinalist Europske lige divider

U drugom poluvremenu Manchester United ponovno dolazi do većeg posjeda lopte iako se Kopenhagen ne predaje. U 61. Rashford ima priliku za gol, ali je ne uspijeva realizirati. Pet minuta kasnije Manchesteru je zaprijetio Oviedo, ali rezultat i dalje ostaje 0:0.

Nakon što je regularni dio završio bez pogodaka, utakmica odlazi u produžetak i u 95. minuti Bjelland radi prekršaj na Martialu u kaznenom prostoru, sudac dosuđuje jedanaesterac i nakon provjere VAR-om odluka je potvrđena. Bruno Fernandes dovodi Manchester United u vodstvo. Nakon toga Kopenhagen se nije uspio vratiti u igru.

Manchester United - Kopenhagen 1:0

Strijelci: Bruno Fernandes (95)

Manchester United: Romero, Wan Bissaka, Bailly (Lindelof 70), Maguire, Williams, Pogba, Fred (Matić 70), Greenwood (Mata 91), Bruno Fernandes, Rashford (Lingard 113), Martial (McTominay 120)

Kopenhagen: Johnsson, Bollesen, Bjelland, Nelsson, Varela (Bartolec 105), Falk (Boving 111), Zeca, Stage (Mudražija 105), Biel (Oviedo 57), Wind, Daramy (Kaufmann 57)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider