Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi golovi u prvom dijelu

Brozović i suigrači izbacili Bayer: Inter prvi polufinalist Europske lige

Talijanski velikan ušao je među četiri najbolje momčadi Europske lige za prošlu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Intera plasirali su se u polufinale Europske lige pobjedom od 2:1 protiv Bayer Leverkusena.

U dvoboju koji se igrao u Kölnu sva tri pogotka postignuta su u prvih pola sata utakmice.

Inter je došao u vodstvo u 15 minuti pogotkom Barelle, a Lukaku je šest minuta kasnije povećao na 2-1. Jedini strijelac za Bayer bio je Havertz u 24. minuti.

Ovo četvrtfinale se igralo u posebnom formatu ove godine zbog pandemije koronavirusa, ne igraju se uzvrati i polufinaliste odlučuje jedna utakmica

Inter se čvrsto postavio na početku utakmice, ali nakon prvih par minuta Bayer se priključuje, ali bez konkretnijih udaraca. U šestoj minuti lopta je od vratara Intera u dva tri poteza došla do vrata Bayera Hradeckog, ali ništa nije bilo od toga.

Sva tri pogotka postignuta od 15. do 24. minute

Inter dolazi u vodstvo u 15. minuti kada se Lukaku našao u kaznenom prostoru i njegov pokušaj udarca prema golu odbijen je prema Barelli koji zabija za 1:0. Pet minuta kasnije Inter opet ima priliku za gol, Martinez se probija s desne strane, dodaje Barellu, ali ništa od pogotka.

Lukaku u 20. minuti povećava na 2:0. U kaznenom prostoru dočekao je loptu koju mu je dobacio Ashley Young. Tri minute kasnije Lukaku opet ima priliku za gol, no Hradecky ga je pročitao.

Minutu kasnije Bayer smanjuje na 2:1 iz situacije koja nije nalikovala na priliku, no mrežu Intera zatresao je Havertz. U 26 minuti sudac dosuđuje kazneni udarac za Inter zbog igranja rukom Sinkgravena u kaznenom prostoru, ali je naknadnom kontrolom VAR-a ipak poništio tu odluku.

U 38. minuti Diaby puca prema vratima Intera i Handanović je prisiljen boksati loptu.

U drugom poluvremenu Gagliardini je u kaznenom prostoru pred golom Bayera pogodio nekog od suigrača, ali se nisu snašli.

Inter čeka Šahtar ili Basel

Njemački prvoligaš u drugom poluvremenu igra agresivnije i Diaby u 52. minuti dolazi sam do kaznenog prostora Intera no ne uspijeva ostvariti priliku. Nakon toga Inter ima dvije prilike, najprije nakon brzo izvedenog kaznenog udaraca kada se obrana Bayera nije snašla i Gagliardni je zapucao prema golu, no bezsupješno.

U 65.minuti Hradecky "skida" zicer Sanchezu koji je ušao u igru umjesto Martineza. I Bayer ima priliku, Havertz u 78. minuti puca pored vrata Handanoviča. Pred kraj utakmice, Lukaku je imao se zaletio do suparničkih vrata ali je pucao pored, a u 89. minuti na Eriksenu je suđen penal, ali je sudac nakon pregledavanja VAR-a opet poništio odluku.

U polufinalu će Inter igrati protiv boljeg iz dvoboja Šahtar - Basel koji se igra ovog utorka u Gelsenkirchenu.

Strijelci: Barella 15, Lukaku 21/ Havertz 24

INTER: Handanovič, Godin, de Vij, Bastoni (Škriniar 84), D'Ambrosio (Moses 59), Barella, Brozović, Gagliardini (Eriksen 59), Young, Lukaku, Martinez (Sanchez 64)

BAYER: Hradecky, Sinkgraven (Wendell 68), Tapsoba, Tah, Bender (Alario 86), Palcios (Bailey 59), Baumgartlinger (Amiri 68), Diaby, Demirbay, Havertz, Volland (Bellarabi 86)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider