Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ispao bešiktaš

Anton Maglica srušio Marseille na Velodromu, Sevilla osigurala proljeće u Europi

Završene su prve utakmice posljednjeg kola Europske lige u kojima smo dobili šest pobjednika i šest drugoplasiranih momčadi u skupinama od G do L.

Anton Maglica slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Seville uspjeli su slaviti protiv Krasnodara pred svojim navijačima, čime su u posljednjem kolu osigurali nastavak natjecanja u Europskoj ligi. Pobjeda Seville rezultatom 3:0 ujedno znači da je osvojila skupinu i da ju zagrebački Dinamo ne može izvući u šesnaestini finala.

Sevilli je za prolaz i osvajanje grupe trebala pobjeda od dva gola razlike, a do te prednosti stigla je nakon svega 10 minuta i dva pogoka Ben Yeddera. Potvrdu pobjede donio je Banega iz jedanaesterca početkom drugog poluvremena. Unatoč porazu Krasnodar je prošao dalje i bit će jedan od potencijalnih suparnika Dinama.

Hrvatski nogometaš Anton Maglica postigao je dva pogotka u pobjedi Apollona u gostima kod francuskog velikana Marseillea. Maglica je zabio u 8. minuti prvog poluvremenu s bijele točke za 1:0, te glavom u 30. za novo vodstvo ciparskog sastava.

Marseille je u 8. minuti ostao s igračem manje, nakon što je Kamara skrivio kazneni udarac i zaradio crveni karton.

Do maksimalnih šest pobjeda u skupini stigao je Eintracht našeg reprezentativca Ante Rebića, koji je u posljednjem kolu slavio kod Lazija s 2:1.

Prolaz u posljednjem kolu osigurali su Villarreal, koji je slavio kod kuće protiv Spartaka iz Moskve s 2:0, Genk, koji je s uvjerljivih 4:0 bio bolji od Sarpsborga, Rennes koji je slavio protiv Astane, te BATE koji je kao gost pobijedio PAOK i osigurao proljeće u Europi.

Najveće iznenađenje u prvim utakmicama priredio je Malmo, koji je pobijedio Bešiktaš u gostima i eliminirao ga iz natjecanja. Bešiktaš je trebao bod, ali nije uspio.

Malmo je slavio 1:0 postigavši gol u 51. minuti nakon brze kontre koju je realizirao Antonsson. U 65. minuti Bešiktaš je ostao s igračem manje nakon što je isključen Quaresma i priči je bio krak. Domagoj Vida je igrao cijeli susret za domaćine.

U skupini L Chelsea je odavno osigurao prvo mjesto, a za drugu poziciju borili su se BATE Borisov, MOL Vidi i PAOK. Na koncu su slavili Bjelorusi koji su u Grčkoj pobijedili PAOK sa 3:1, a Mađarima nije bilo dovoljno 2:2 protiv Chelsea. Za londonske 'Bluese' nije nastupio Mateo Kovačić.

Tko je nogometaš koji nije igrao protiv Dinama zbog tetovaže četničkog zločinca? Ognjen Vranješ (Foto: AFP) Ognjen Vranješ (Foto: AFP) Bruno Petković i Ognjen Vranješ (Foto: AFP) +2 Ognjen Vranješ u dresu AEK-a (Foto: AFP)

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider