Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjetio se i Gurovića

Tko je nogometaš koji nije igrao protiv Dinama zbog tetovaže četničkog zločinca?

Ognjen Vranješ nije zaigrao protiv Dinama na Maksimiru.

Galerija Ognjen Vranješ (Foto: AFP) Ognjen Vranješ (Foto: AFP) Bruno Petković i Ognjen Vranješ (Foto: AFP) +2 Ognjen Vranješ u dresu AEK-a (Foto: AFP)

Dinamo večeras na Maksimiru nije imao pomoć braniča Anderlechta koji je bio tragičar domaćina u prvoj utakmici ovih protivnika u Bruxellesu. Tada je slavio Dinamo s 2:0, a svoje je zasluge u tome imao i Ognjen Vranješ koji je napravio 11-erac, a nešto kasnije je i isključen.

Vranješ danas nije zaigrao, a belgijski mediji javljaju da je razlog isti onaj zbog kojeg Xherdan Shaqiri nije igrao za Liverpool u Beogradu protiv Crvene zvezde. Belgijski klub jednostavno ne želi podizati tenzije koje bi se podigle njegovim pojavljivanjem u Zagrebu.

A tko je uopće Ognjen Vranješ? Rođen je 1989. godine u Banjoj Luci i igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. No navijači te reprezentacije ga ne podnose jer je na tijelo tetovirao granice BiH entiteta Republika Srpska zbog čega se na tribinama često može vidjeti njegova prekrižena glava.

Vranješ se putem društvenih mreža svađao s navijačima Zmajeva, nazivajući BH Fanaticose ''gastarbajterima'', a kap koja je prelila čašu bila je najnovija tetovaža i to ni manje ni više nego tzv. četničkog vojvode iz vremena 2. svjetskog rata Momčila Đujića, nacističkog suradnika i zločinca koji je odgovoran za smrt tisuća Hrvata u Dalmatinskoj zagori.

''Poruka je jasna''

Njemu je zločinac Đujić, nadimka Crveni pop iz Strmice, heroj pa se u podužem objašnjenju medijima dotaknuo i košarkaša Đurovića kojeg znamo po tetovaži još jednog četničkog zločinca Draže Mihailovića.

''Sjećate li se košarkaša Gurovića i zabrane nastupa u Zagrebu protiv Cibone zbog tetovaže drugog povijesnog velikana Draže Mihailovića? Uvjet je bio da tetovaža bude pokrivena zavojem ili na sličan način, što naravno Milan Gurović nije ni pomislio uraditi. Poruka je jasna, vojvoda Đujić ostaje na mojoj ruci dok je ruka na meni ili dok ja ne odlučim drugačije, a to bi značilo još dugo, ako Bog da zdravlja i sreće, bez obzira da li se to nekome sviđa ili ne'', poručio je Vranješ u izjavi koju su prenijeli mediji u BiH.

Probleme radi i u reprezentaciji i u klubu

Njegov čin osudio je i Nogometni savez BiH i budućnost mu je zbog svega u reprezentaciji pod upitnikom, barem ako pitate najvatrenije navijače koji su šokirani što ga savez već nije kaznio. No ni u Anderlechtu nisu najsretniji njegovim igrama, ali i ponašanjem.

Jedan od posljednjih incidenata dogodio se nedavno kada su huligani AEK-a bacili Molotovljev koktel na navijače Ajaxa na utakmici Lige prvaka u Ateni, a Vranješ, koji je za grčki klub igrao prošle sezone, to je na društvenim mrežama popratio komentarom ''Dobro došli u pakao''.

Vranješ je inače promijenio velik broj klubova u karijeri. Anderlecht mu je čak 12. klub za koji je igrao, a posljednji u kojem se zadržao više od jedne sezone bio je Krasnodar 2013. godine.

Zanimljivo, kada je sa Šerifom iz Tiraspola prije osam godina gostovao na Maksimiru, paradirao je u majici Delija.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider