Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjajna predstava

Dinamo pregazio Anderlecht u Bruxellesu i otvorio si širom vrata za prolaz u drugi krug

Dinamo je u sklopu 2. kola skupine Europske lige slavio kod Anderlechta u Bruxellesu s 2:0.

Galerija Igrači Dinama slave pogodak (Foto: AFP) Izet Hajrović (Foto: AFP) Dani Olmo i Adrien Trebel (Foto: AFP) +3 Bruno Petković i Ognjen Vranješ (Foto: AFP)

Dinamo je u prvom kolu Europske lige zdrobio favorizirani Fenerbahče u Zagrebu, a sličnu je stvar ponovio i na gostovanju kod Anderlechta u Bruxellesu. Modri su pogocima Hajrovića i Gojaka slavili s 2:0!

KOMENTAR IVICE MEDE Dinamo može riješiti sve u sljedeća dva kola: Modri konačno imaju i trenera i momčad

Dinamo je poveo u 19. minuti golom Izeta Hajrovića iz jedanaesterca. Prekršaj je skrivio Ognjen Vranješ koji je u kaznenom prostoru srušio Brunu Petkovića. Hrvatski prvak je u prvom poluvremenu imao još tri sjajne prilike, ali su Olmo, Gojak i Oršić bili neprecizni.

Korak bliže pobjedi 'modri' su stigli već nakon 18 sekundi nastavka kada je domaći sastav ostao s igračem manje. Vranješ je neoprezno srušio Olma i zaradio drugi žuti karton. 'Modri' su mogli povećati prednost već četiri minute kasnije, Hajrović je bio potpuno sam, ali je pucao ravno u golmana Didillon. U 59. minuti sjajnu priliku je ponovo imao Olmo, ali je pogodio vratnicu.

U 69. minuti Dinamo je napokon zabio i drugi pogodak i tako praktički riješio pitanje pobjednika. Gojak je pucao sa 20 metara, lopta se odbila od jednog igrača Anderlechta i završila u mreži. U posljednjim trenucima susreta crveni karton je dobio i Dinamov branič Kevin Theophile-Catherine.

Za Anderlecht su svih 90 minuta igrali hrvatski nogometaši Ivan Santini i Antonio Milić uklopivši se u sivilo belgijskog sastava.

U drugom susretu iz ove skupine Fenerbahče je pobijedio Spartak iz Trnave sa 2:0, a oba gola zabio je Islam Slimani (52, 69).

Na ljestvici vodi Dinamo sa šest bodova, Fenerbahče i Spartak imaju po tri boda, dok je Anderlecht na začelju skupine s dva poraza.

Idući nastup Dinamo ima 25. listopada kada gostuje u Trnavi kod Spartaka u susretu koji će se igrati pred praznim tribinama jer je slovački klub kažnjen. U drugom susretu sastaju se Anderlecht i Fenerbahče.

Europska liga, skupina D, 2. kolo:

Anderlecht - DINAMO 0:2 (Hajrović 19-11m, Gojak 68)

Fenerbahče - Spartak 2:0 (Slimani 52, 69)

Anderlecht - Dinamo 0:2

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider