Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo može riješiti sve u sljedeća dva kola: Modri konačno imaju i trenera i momčad

Dinamo je protutnjao kroz Bruxelles i čini se kako ga ovaj put ništa ne može zaustaviti na putu do europskog proljeća.

Dani Olmo i Adrien Trebel (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dinamo je u furioznom stilu prošao kroz Bruxelles. Modri su ostvarili veliku pobjedu koja im širom otvara vrata drugog kruga.

Anderlecht je dobro i prošao, primio je samo dva gola, a lako je mogao još barem dva-tri. Bila je to igra mačke i miša, Dinamo je bio puno bolji od nekoć moćnog belgijskog kluba, koji praktički ništa nije napravio u cijeloj utakmici. Bjeličina taktika manje-više uvijek je ista, nema je razloga mijenjati jer prolazi.

Modri su prepustili terensku inicijativu domaćinu, onako kako su to radili cijelo ljeto u europskim utakmicama, a onda su brzim protuudarima osvajali teren i redali šanse. Kao i uvijek, na trenutke su igrali presing na zadnju liniju suparnika, tjerali su ga na pogrešku i to im se višestruko isplatilo. Jedanaesterac je izboren upravo na taj način.

Dinamo je sada jako blizu proljeća u Europi

Nakon dva kola Modri imaju šest bodova na kontu i prvi su na ljestvici. Ukupna gol-razlika (6:1) te 570 tisuća eura za svaku pobjedu dodatni su razlog za zadovoljstvo Zagrepčana. U prvom kolu razbili su Fenerbahče u Zagrebu, a sada su na sličan način više igrom nego rezultatom raskomadali Anderlecht. Bila je to klasična demonstracija moći hrvatskog prvaka.

Nećemo ništa prejudicirati, ali Dinamo je sada doista jako blizu toliko snivanog proljeća u Europi. Modri u sljedeća dva kola igraju sa Spartakom, prvo u Trnavi, a onda u Zagrebu. Već u te dvije utakmice mogli bi osigurati plasman u drugi krug tako da u posljednja dva kola nemaju prevelike brige.

Modri imaju i trenera i momčad

Jasno je da su bodovi najvažniji, ali razlog za optimizam i uvjerenje da će Modri skinuti 48 godina dugu „kletvu“, podjednako daje i odlična forma Bjeličine momčadi.

Dinamo izgleda samouvjereno i samopouzdano, njegova igra ima i glavu i rep. Modri igraju momčadski, ali imaju i pojedince koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu. Nije gotovo dok nije gotovo, ali Modri imaju ogromnu šansu.

Da parafraziramo staru pjesmu BBB-a: Dinamo ove sezone ima i vratare, i bekove, i halfove, ima i forove što daju golove! Što je najvažnije, imaju i trenera. Modri imaju baš sve i ovaj put ne bi smjeli zakazati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider