Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Asistencije Vlašića i Barišića

Brekalo jedan od najboljih igrača večeri u Europskoj ligi, Ljubičić odlučio utakmicu

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo bio je jedan od najboljih igrala Wolfsburga u pobjedi 3-1 protiv Oleksandrije u susretu prvog gola I skupine Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brekalo je upisao pogodak i asistenciju. Među strijelce se upisao i Marin Ljubičić, dok su Nikola Vlašić i Borna Barišić zabilježili asistencije.

Wolfsburg je rutinski stigao do prvih bodova u Europskoj ligi pobijedivši ukrajinski sastav s 3-1.

Domaćine je doveo u vodstvo Max Arnold u 20. minuti opalivši s više od 25 metara. Pomogao mu je gostujući vratar Jurij Pankiv lošom reakcijom. Samo četiri minute kasnije bilo je 2-0. Brekalo je sjajno petom proigrao Admira Mehmedija koji je iskosa prebacio Pankiva. Gosti su smanjili u 66. preko Jevhena Banade, no samo minutu kasnije Brekalo je vratio na dva razlike.

U drugom susretu Gent je pobijedio St Etienne sa 3-2.

U skupini H moskovski CSKA je doživio težak poraz na gostovanju kod Ludogoreca izgubivši sa 1-5 premda je nakon prvog poluvremena vodio 1-0.

Domaćin je sjajno otvorio utakmicu i već u petoj minuti je mogao do vodstva, no Wanderson je pogodio vratnicu. Rusi su uzvratili golom u 12. minuti. Nikola Vlašić je sjajno ubacio iz slobodnog udarca, a Igor Divejev je zabio glavom za 1-0. CSKA je zadržao vodstvo do konca prvog dijela, a onda se u prvim minutama nastavka raspao.

gol expired Hvalospjevi Talijana na račun Dinamova dragulja i kritika hrvatskoj legendi: "Boban ga je odbacio“ divider

Ludogorec je u svega sedam minuta primio tri pogotka. Izjednačio je Wanderson u 48. minuti, na 2-1 je povisio Lukoki dvije minute kasnije, a u 52. minuti već je bilo 3-1, a pogodak je postigao Keseru. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 69. minuti kada je Keseru zabio drugi gol na utakmici za velikih 4-1. U 73. minuti najbolji igrač utakmice je realizirao kazneni udarac za 5-1.

Vlašić i Kristijan Bistrović su odigrali cijeli susret za ruski sastav, dok Zvonimir Šarlija nije nastupio.

U drugom susretu Espanyol i Ferencvaros su odigrali 1-1.

U skupina K Slovan je u Bratislavi pobijedio Bešiktaš s 4-2 postigavši dva gola u sudačkoj nadoknadi utakmice.

Slovan je poveo preko Andraža Šporara u 24. minuti, no gosti su do poluvremena okrenuli rezultat. Izjednačio je Adem Ljajić iz jedanaesterca u 29. minuti, a u posljednjim trenucima prvog dijela Vasil Božikov je zatresao vlastitu mrežu. Šporar je svojim drugim golom na utakmici izjednačio u 58. minuti. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika bivši igrač Hajduka Marin Ljubičić je nakon kornera zabio za 3-2, a minutu kasnije Rharsalla je potvrdio pobjedu slovačkog sastava.

Domagoj Vida je od prve minute predvodio Bešiktaš kao kapetan, dok je Ljubičić za Slovan zaigrao od 82. minute.

U drugom susretu Braga je na gostovanju pobijedila Wolverhampton s 1-0.

Bruno Petković u Dnevniku Nove TV (Foto: GOL.hr) Petković u Dnevniku Nove TV: "City će se morati dobro pomučiti ako nas želi pobijediti" divider

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider