Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dva tragikomična gola

Težak udarac za talijanskog velikana: Olympiakos izbacio Milan iz Europe!

Nogometaši Milana ipak će vidjeti europsko proljeće, nakon što su u 70. minuti utakmice

Higuain u borbi za loptu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon lude utakmice u Pireju, nogometaši Milana ipak neće vidjeti europsko proljeće. Olympiakos je u posljednjem kolu skupine F pobijedio Milan s 3:1, čime je na temelju bolje gol-razlike izborio plasman u nokaut fazu natjecanja. Grčki sastav bit će jedan od potencijalnih suparnika Dinama u šesnaestini finala.

Milan si je mogao dozvoliti poraz od jednog gola razlike ili čak i od dva, ali pod uvjetom da on zabije dva gola. U konačnici je izgubio s identičnim rezultatom s kojim je dobio prvu utakmicu protiv grčkog sastava, ali je zbog lošije gol-razlike ispao.

Prva dva gola Olympiakosa Milan je preolako primio. Najprije su ih izigrali kod izvođenja kornera, nakon čega je loše reagirao i vratar Reina, da bi se lopta kod drugog gola nesretno odbila od Zapate i u čudnom luku preletila Reinu za vodstvo 2:0.

Zapata je dvije minute kasnije vratio Milan u šesnaestinu finala Europske lige, no 10 minuta prije kraja Abate je srušio čovjeka u svom kaznenom prostoru i poklonio Grcima udarac s bijele točke. Fortounis je bio siguran realizator.

U ostalim utakmicama istaknimo visoku pobjedu Bayer Leverkusena kod AEK-a iz Larnace, kojom su Nijemci osigurali prvo mjesto u skupini. Bilo je 5:1 za momčad Tina Jedvaja, koji nije bio u konkurenciji za utakmicu.

Spomenimo i daje RB Leipzig propustio iskoristiti kiks Celtica i izboriti šesnaestinu finala Europske lige. Austrijski Salzburg slavio je kod škotskog prvaka i u tom je trenutku Leipzigu samo trebala pobjeda kod kuće protiv Rosenborga, koji je bio bez bodova do večerašnje utakmice.

Norvežani su u 86. minuti zabili i stigli do prvog boda u ovosezonskom izdanju Europske lige.

U skupini C 'jedinicu' je osigurao Zenit, a za još jednu vizu za 'europsko proljeće' borili su se praška Slavia, Kopenhagen i Bordeaux. Slaviji je u zadnjem kolu dovoljan i bod kod kuće protiv Zenita, no Česi su iskoristili opuštenost Rusa i upisali pobjedu 2:0. Golove praškom sastavu donijeli su Zmrhal (32) i Stoch (41). U drugom susretu Bordeaux je na gostovanju pobijedio Kopengahen sa 1:0 golom Briand (74), ali to mu nije bilo dovoljno.

U ranijem terminu u izravnim sudarima za plasman u 16-inu finala Europske lige Malmo je u Istanbulu pobijedio Bešiktaš sa 1:0, dok je identičnim rezultatom Rapid u Beču bio bolji od Rangersa.

Dinamo potvrdio povijesni uspjeh bez poraza, ali ostao bez važnog igrača za prvu proljetnu utakmicu Ivan Santini i Marin Leovac (Foto: AFP)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider