Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Godina za pamćenje

Dinamo potvrdio povijesni uspjeh bez poraza, ali ostao bez važnog igrača za prvu proljetnu utakmicu

U susretu posljednjeg, šestog kola D skupine Europske lige nogometaši Dinama su na Maksimiru odigrali 0:0 protiv Anderlechta, no i prije zadnjeg kola osigurali su prvo mjesto u skupini i plasman u 16-inu finala.

Galerija Ivan Santini i Marin Leovac (Foto: AFP)

Dinamo je ''europsko proljeće'' nakon 40 godina osigurao već u četvrtom kolu, a potom je u Istanbulu odigrao 0:0 protiv Fenerbahčea i tako osigurao prvo mjesto u skupini. U posljednjih 90 minuta Modri su mogli igrati bez stresa i bez pritiska, a nažalost odigrali su i bez golova. Za goste su cijeli susret odigrali Ivan Santini i Antonio Milić, a obojica su dobili žute kartone.

Dinamo je šesnaestinu finala, odnosno europsko proljeće nakon 40 godina posta, osigurao već u četvrtom kolu pobjedom nad Spartak Trnavom početkom studenoga u Zagrebu (3-1), a remijem kod Fenerbahčea (0-0) u petom kolu i prvo mjesto skupine. Ždrijeb parova 16-ine finala Europske lige održat će se u ponedjeljak, 17. prosinca u Nyonu, a hrvatski prvak Dinamo bit će među nositeljima.

Bila je to siromašna utakmica bez prilika i bez ritma. Dinamo je imao inicijativu, ali niti jednom nije ozbiljnije ugrozio belgijska vrata.

25. minuti dobru akciju Dinama okončao je Hajrović udarcem daleko iznad vrata, a u 32. minuti je udarac Gojaka blokiran u posljednji trenutak. Bila su to jedina uzbuđenja u vrlo slabom prvom dijelu. Doduše, Hajrović je bio neoprezan u 16. minuti i zaradio žuti karton koji će ga koštati prve utakmice na proljeće.

Niti drugi dio nije ponudio bolji nogomet. U 76. minuti Hajrović nije ukrotio loptu u situaciji kada je bio sam, u 78. minuti Stojanović je bio neodlučan, a minutu kasnije udarac glavom Rrahmanija nije bio dovoljno snažan da ugrozi belgijskoga vratara. U 82. minuti Livaković brani nezgodan udarac iz daljine Kayembea u prvoj opasnijoj akciji Anderlechta, a u 89. minuti udarac Bakkalija odlazi malo iznad grede.

U drugom susretu iz ove skupine Spartak je u Trnavi pobijedio Fenerbahče sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Kubilay Yilmaz u 41. minuti.

Dinamo je osvojio prvo mjesto s 14 bodova, dalje ide i Fenerbahče koji je sakupio osam bodova, Spartak je treći sa sedam bodova, a Anderlecht posljednji s tri boda.

DINAMO - ANDERLECHT 0:0

Pred 20.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Schaerer iz Švicarske.

DINAMO: Livaković; Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac (Rrahmani, 46) ; Dani Olmo, Šunjić, Gojak; Oršić (Šitum, 89), Gavranović (Petković, 65), Hajrović

ANDERLECHT: Boeckx; Appiah, Bornauw (Delcroix, 63), Sanneh, Milić (Saelemaekers, 71) ; Gerkens, Kayembe, Morioka, Saief (Amuzu, 68); Bakkali, Santini

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider