Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
spektakl u najavi

UEFA objavila u kojim njemačkim gradovima će se igrati Euro 2024.

Finale Eura 2024. igra se u Berlinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još su samo dvije godine do početka Europskog nogometnog prvenstva koje se igra u Njemačkoj.

UEFA je danas na sjednici u Beču odredila gradove domaćine Eura. Prvenstvo će se igrati u čak deset gradova, a sve počinje otvorenjem u Munchenu 14. lipnja 2024., na stadionu Bayerna.

gol expired Službeno je! Erling Haaland je novi igrač Manchester Cityja, Englezi ga predstavili divider

Čelnici europske krovne organizacije odlučili su da se finale igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu – 14. srpnja 2024. godine.

Gradovi domaćini Eura su: Berlin, Hamburg, Leipzig, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Koln, Munchen i Stuttgart.

Chelsea Fabrizio Romano: Real Madrid doveo prvo veliko pojačanje! Stiže Kovačićev suigrač divider

Jedno je sigurno, gdje god da Hrvatska igrala pratiti će je velika podrška navijača. Njemačka je najveća hrvatska dijaspora, a ni Hrvatska nije daleko od Njemačke.

VIDEO Najbolji trenuci utakmice Hrvatska-Bugarska

Novi spektakl nakon 18 godina

Njemačka je bila domaćin i Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. godine. Hrvatska je nastupala u skupini F protiv Brazila, Japana i Australije. Nažalost, Vatreni te godine nisu prošli skupinu, završili su iza Brazila i Australije.

Hrvatska je 2006. igrala u Berlinu protiv Brazila, protiv Japana se igralo u Nürnbergu, a posljednju utakmicu na prvenstvu Vatreni su odigrali u Stuttgartu protiv reprezentacije Australije.

Svjetsko prvenstvo se igralo u 12 gradova, a za Euro su otpali Kaiserslautern, Nürnberg i Hannover, a novi grad domaćin je Dusseldorf.
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider