Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
spektakularan transfer

Službeno je! Erling Haaland je novi igrač Manchester Cityja, Englezi ga predstavili

Erling Haaland je predstavljen navijačima Manchester Cityja na društvenim mrežama.

Erling Haaland je novi igrač Manchester Cityja. Engleski prvoligaš je predstavio sjajnog Norvežanina.

Haaland u Englesku stiže nakon odličnih predstava u Bundesligi, a City je objavio da službeno postaje Građanin 1. srpnja ove godine.

Posao je dogovoren preko vikenda i zaključen u ponedjeljak. Njegovi osobni detalji su konačno dogovoreni, a odšteta će biti 75 milijuna eura.

"Manchester City može potvrditi da je postignut načelni dogovor s Borussijom Dortmund oko prijelaza napadača Erlinga Haalanda u klub od 1. srpnja 2022. Prijelaz ovisi o dogovoru između kluba i igrača", objavili su iz Manchester Cityja potvrđujući medijske napise da je 21-godišnji Norvežanin u ponedjeljak prošao liječnički pregled te da je spreman potpisati dugogodišnji ugovor.

Ukupna vrijednost posla oko 350 milijuna eura

No, nagađa se kako će ukupno potrošiti puno više jer bi Haaland trebao zarađivati ogroman novac, pa se šuška kako će cijeli posao, uključujući njegovu plaću i bonus za potpis, Građane koštati 350 milijuna eura.

Chelsea Fabrizio Romano: Real Madrid doveo prvo veliko pojačanje! Stiže Kovačićev suigrač divider

Norvežanin je dugo koketirao s Real Madridom, no kako se Kylian Mbappe odlučio preseliti u španjolsku prijestolnicu, Haaland je odabrao drugog giganta jer smatra kako će puno lakše do Zlatne lopte ne bude li igrao u istoj momčadi s jednim od najvećih konkurenata za podizanje tog prestižnog kipića u budućnosti.

gol expired Invazija BBB-a na Šubićevac: Dinamo dobio samo 638 ulaznica, ali tisuće ih se sprema u Šibenik divider

Oduševio ga Etihad

Haaland je već bio u službenom posjetu stadionu Etihad, ali kao igrač dortmundske Borussije. Kad je s ostatkom momčadi uoči početka utakmice izašao prošetati po travnjaku, izvadio je mobitel i oduševljeno snimao stadion Cityja, a kamere su ga uhvatile kako s jednim od suigrača komentira kako je stadion prelijep…

 

Haaland ima tek 21 godinu, a za Dortmund je upisao 88 nastupa, 85 golova i 23 asistencije i tako je došao do titule jednog od najboljih napadača na svijetu. U karijeri je igrao i za Molde, Bryne i RB Salzburg.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider