Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
14 godina ih nije bilo

Kek objavio popis, ovo je Slovenija za Euro: Tu je miljenik nacije, a četvorica će otpasti

Njegovi nastupi ove sezone, postigavši osam ligaških golova pomažući Mariboru da završi na drugom mjestu na ljestvici, donijeli su mu priliku da konačno igra na velikom turniru.

Slovenija (Foto: Afp)

Slovenski napadač Josip Iličić bio je iznenađenje kada je izbornik Matjaž Kek u utorak imenovao svoj privremeni sastav za Euro 2024., a 36-godišnjak se vraća u reprezentaciju prvi put nakon više od dvije godine.

Iličić, koji je zabio 16 golova u 79 nastupa za Sloveniju, posljednji je put igrao za svoju zemlju u studenom 2021. i od tada je napustio Atalantu iz Serie A da bi se vratio u slovenski klub Maribor, jer je patio od psihičkih problema.

Njegovi nastupi ove sezone, postigavši osam ligaških golova pomažući Mariboru da završi na drugom mjestu na ljestvici, donijeli su mu priliku da konačno igra na velikom turniru.

Kek je imenovao sastav od 30 igrača, koji će morati smanjiti za četiri igrača prije imenovanja službenog popisa. Slovenija ima dvije prijateljske utakmice s Armenijom i Bugarskom prije odlaska u Njemačku gdje se u skupini C susreće s Danskom, Srbijom i Engleskom.

Benjamin Šeško iz RB Leipziga, najbolji slovenski strijelac kvalifikacija s pet golova, također je u momčadi uz 31-godišnjeg vratara Atletico Madrida Jana Oblaka.

Slovenija je posljednji put na nekom velikom natjecanju nastupila 2010. godine. Bilo je to Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, a i tada ih je vodio Matjaž Kek.

Slovenskih 30 za Euro:

Vratari: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić, Matevž Vidovšek

Obrana: Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović, Žan Zaletel

Veza: Timi Maks Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Miha Zajc, Adrian Zeljković, Nino Žugelj

Napad: Žan Celar, Josip Iličić, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik, Luka Zahović

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL