Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nekoliko dilema postoji

Dnevnik Nove TV analizira Dalićev popis: Evo kakva Hrvatska bi mogla istrčati na Euru

Nakon što je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić objavio popis igrača na koje računa za predstojeće Europsko prvenstvo, počela su nagađanja o tome kako bi trebao izgledati udarni sastav Hrvatske na Euru. Evo na kojim pozicijama bi Dalić mogao imati zanimljive dvojbe.

Zajedništvo, međusobno podržavanje i pretvaranje individualne kvalitete u momčadsku do sad su Zlatku Daliću, Vatrenima i hrvatskim navijačima donijeli pregršt sreće i zadovoljstva. Do starta Europskog prvenstva, navijače zabavljaju misli i dileme oko početnog sastava.

Npr., moguće je da kod Dalića postoji pitanje na kojoj poziciji koristiti čudesnu kvalitetu Joška Gvardiola.

"Da, ja bih čak rekao i nagradno pitanje", slaže se Aljoša Vojnović, stručni komentator Nove TV.

Gvardiol ipak kao lijevi bek

"Naravno, ovisit će o planu igre, ovisit će o još nekim drugim zamislima izbornika, međutim, ovoga trenutka mislim da zaista Joško ima 'pole position' kao lijevi bek, ne kao stoper."

U toj varijanti, otvoreno je pitanje koja dvojica čine stoperski par. Vojnović ističe kako su Erlić i Šutalo već odigrali nekoliko dobrih utakmica zajedno.

"Nekako bih naglasio onu protiv Francuske koja je bila ne tako davno. Dobro se nadopunjuju, dobro se razumiju i, malo moramo nagađati, i čini mi se da će to biti stoperski dvojac."

Stanišić ispred Juranovića

Kod desne strane obrane, čini se da u ovom trenutku nema prevelike dileme? Ili možda ipak ima?

"Mislim da smo malo prestrogi prema Juranoviću kad kažemo da nema dvojbe, ali isto tako mislim da izbornik ne može ignorirati partije koje Stanišić pruža u dresu Bayera i da je također starter na desnom beku."

Sveti trojac u veznoj liniji: Modrić, Kovačić i Brozović se neće sigurno neće dirati, ali bi mogla postojati izbornikova razmišljanja oko ofenzivnih pozicija. Npr., Dalić bi mogao dvojiti oko startera na desnom krilu. Između Majera i Pašalića?

"Pašalić se potvrdio kao dokazana kvaliteta. Uostalom, samo su Perišić, Kramarić, Modrić i Petković zabili više golova za Vatrene."

Majer prvi pick za desno krilo?

Ali Vojnović osobno vjeruje u još kvalitetniju opciju - Lovro Majer.

"Čini mi se da je Lovro Majer taj koji treba biti tamo. Nekako se najkomotnije osjeća u toj ulozi kao lijev koji ulazi unutra, koji traži igru, koji nam daje nešto drukčiju geometriju igre u izgradnji napada."

S obzirom na zdravsteno stanje Perišića i odlične igre Pjace, pitanje je i lijevog krila?

"Vjerujem da je ovo što je napravio u dresu Hajduka bio i veliki rizik i zbog toga mu skidam kapu jer je velika, velika želja da dođe u kamp reprezentacije u najboljoj mogućoj formi. Čini mi se da je možda s njim najbolje pričekati drugu, treću, možda čak i četvrtu utakmicu i ne vjerujem da će biti starter."

Pjaca se u Egiptu vratio u reprezentaciju nakon pet godina i, tvrdi Vojnović, odmah potvrdio neupitnu klasu.

"On prolazi onaj 'eye test', što se kaže, kad ga gledamo. On izgleda kao da tamo pripada i mislim da će on biti u prvoj utakmici starter."

Tko u vrhu napada?

I za kraj ostaje dilema koga izabrati od trojice sjajnih napadača?

"Ne znam možemo li više pričati o 'slatkim brigama'. Tri napadača koja apsolutno s pravom pretendiraju za startera. Čini mi se da će tu odluku izbornik donositi u odnosu na plan igre. Mislim da tu nema još fiksno u glavi tko je unutra. Ako ima mislim da se neće tako rano izjasniti. Osobno, nekakva osobna preferencija, možda za prvu utakmicu Bruno Petković zbog toga što daje ekipi."

Moglo bi se dogoditi da upravo zbog sjajnih napadača razmišlja i o promjeni formacije: s jednim igračem manje u obrani, a jednim više u napadu. U svakom slučaju, veseli žestoka konkurencija na više pozicija. To je još jedna potvrda velike kvalitete naših Vatrenih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider