Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barcelona u krizi

Euforija u Madridu, Katalonija razočarana: Može li itko zaustaviti ovaj Real?

Iako je sezona još duga i teško je prognozirati njen konačni ishod, nakon prvog El Clasica Real izgleda kao osjetno bolja momčad, dok Barcelona osim na terenu gubi i izvan njega.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid je na odličan način otvorio novu sezonu. Nakon osvajanja europskog Superkupa, na dobrom su putu da osvoje i onaj španjolski: u prvoj utakmici Barcelona je na Camp Nouu poražena s 3:1 iako je u 82. minuti, pri rezultatu 2:1, Kraljevski klub ostao s desetoricom nakon crvenog kartona Cristiana Ronalda.

Utakmica u Barceloni pokazala je da je momčad Zinedinea Zidanea trenutno puno jača od velikog katalonskog rivala. Katalonski mediji su dan nakon utakmice puni kritika na račun Barcelone koja se muči na terenu, ali i izvan njega.

''Pojačanja odmah!'', vrišti s naslovnice katalonskog Mundo Deportiva. Barcelona nakon odlaska Neymara jednostavno nema kvalitetu za suprotstavljanje Zidaneovom stroju. Sport piše kako je težak poraz od Reala razotkrio sve slabosti Barcelone koja, unatoč silnoj želji, na terenu jednostavno ne može parirati balansiranom i efikasnom Realu, a u napadu ne nudi nikakva rješenja osim oslanjanja na Messijev talent.

S druge strane, u Madridu vlada prava euforija, a mediji su puni hvale na račun ''nepobjedivog Supermadrida“. Real je trenutno osjetno jači od Barcelone, kako na terenu tako i izvan njega. Barcina transferna politika ne može se mjeriti s Realovom – osim skupih pojačanja, Kraljevski klub se proteklih godina okrenuo i akumuliranju mladog talenta koji popunjava rotaciju i nudi dugoročna rješenja na najvažnijim pozicijama.

U Barceloni su najavljivali velika pojačanja, ali...

Najbolje se to vidi na primjeru Marca Asensija, 21-godišnjeg igrača koji je stigao iz Mallorce za svega četiri milijuna eura. Fantastičnim pogotkom u 90. minuti zabio je zadnji čavao u lijes Barcelone i još jednom pokazao da se radi o budućoj nogometnoj superzvijezdi.

Dok Real dovodi takve igrače za ''siću'', Barcelona zasad ni s 222 milijuna eura od Neymarovog transfera ne uspijeva dovesti pojačanja neophodna za borbu s ovakvim Realom. Iako su najavljivali prometno ljeto u kojem će dovesti nekoliko velikih pojačanja, zasad su morali odustati od dvije najveće želje – Marca Verrattija i Hectora Bellerina – dok su transferi Ousmanea Dembelea i Phillippea Coutinha u najmanju ruku neizvjesni: Liverpool je objavio da neće uzimati u obzir ponude za brazilskog playmakera, a Borussia Dortmund je suspendirala Dembelea nakon što je nestao s treninga kako bi ostvario transfer u Barcelonu.

Iako je sezona još duga i teško je prognozirati njen konačni ishod, nakon prvog El Clasica Real izgleda kao osjetno bolja momčad. Barcelona je zakasnila za velikim rivalom, a pred upravom kluba je turbulentnih nekoliko tjedana: do kraja prijelaznog roka jednostavno moraju dovesti barem jedno veliko pojačanje. U suprotnom, vrlo je izvjesno da će se morati suočiti s gnjevom navijača i žestokim kritikama medija. Ne bez razloga - najave o osjetno jačoj Barceloni zasad se ne ostvaruju, dok Real pršti samopouzdanjem i na trenutke doista izgleda nepobjedivo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider