Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LOŠ ODABIR RIJEČI

ESPN posvetio objavu srebrnim Vatrenima, paljbu negativnih komentara kakva je uslijedila nisu očekivali

ESPN-ov Twitter profil pokušao je prisjetiti se velikog hrvatskog uspjeha iz Rusije, no nije sve pošlo po planu.

Strinić, Kalinić, Modrić i Mandžukić (Foto: Afp)

Gotovo pet godina prošlo je od nezaboravnog puta hrvatske nogometne reprezentacije do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Unatoč tome, i dalje je to podvig koji mnoge fascinira.

Među njima je i možda najveći sportski medij na svijetu, ESPN. Oni su tako danas tom uspjehu posvetili objavu na svom Twitteru. 

"Ono kad je Luka Modrić ovu momčad Hrvatske doveo do finala Svjetskog prvenstva", glasila je njihova objava, uz sliku sastava iz finalne utakmice.

Ipak, s ESPN-a nisu očekivali kako će im izbor riječi ove objave napraviti problem. Ovo zvuči u jednu stranu kao pohvala Luki Modriću, koji je bio proglašen i za najboljeg igrača prvenstva, ali i kao blago omalovažavanje ostatka ekipe.

Navijači ih prozvali za omalovažavanje ostatka

Naime, ispada da je Modrić bio toliko dobar da je nedovoljno dobru momčad uspio na svojim leđima dovesti do svjetskog srebra. I to su im pratitelji putem komentara vrlo brzo dali do znanja. 

"Ta Hrvatska 2018. bila je bolja od Portugala 2018. Rakitić zaslužuje puno više poštovanja. Momčad je zapravo bila puno podcijenjenih nogometaša", glasio je jedan komentar.

"Modrić je bio najbolji, ali vi podcjenjujete utjecaj igrača kao što su Mandžukić, Perišić, Rakitić i Rebić, svi su odigrali odličan turnir. Ljudi govore o tome kao da je Modrić igrao s deblima", također smo izdvojili.

Neki su spomenuli klubove u kojima su hrvatski reprezentativci tada igrali, kao i rezultate koje su te sezone postigli.

"Ne zaboravite da je svaki klub koji je od 2012. godine osvojio Ligu prvaka imao barem jednog Hrvata u svojoj momčadi. To daje smisla tome što Real Madrid i dalje zadržava Modrića. Mogli bi uskoro uzeti i Gvardiola da nastave s tim nizom. Čini se da te male stvari imaju smisla", napisao je jedan fan upoznat s ovim podatkom.

Najveći dio komentara išao je upravo u tom smjeru. Šteta za ESPN, ipak su imali dobru namjeru, no navijači se očito hvataju za ovakve objave. Trebali su to napraviti samo malo spretnije, jer svi znamo koliko dobre partije su svi naši nogometaši tada odigrali.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider