Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvat kao dežurni krivac

Trener Barcelone stao u obranu Rakitića: "Zar zato treba sumnjati u njegov profesionalizam?"

Trener Barcelone Ernesto Valverde stao je u obranu Ivana Rakitića nakon što se našao na udaru kritika.

Rakitić i Messi u zagrljaju (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Trener Barcelone Ernesto Valverde stao je u obranu hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, koji je završio na "crnoj listi" navijača katalonskog kluba. Razlog je eurokastastrofa Barcelone u polufinalu Lige prvaka (poraz 0:4 kod Liverpoola), a potom i Rakitićev potez nedugo nakon ispadanja. Naime, Rakitić je nakon poraza u Liverpoolu "skočio" do Seville.

Tamo se fotografirao s Joseom Mariom Del Nidom, sinom predsjednika nogometnog kluba Seville, u kojem je Rakitić ostavio dubok trag. Fotografiju je objavio jedan od njegovih prijatelja na društvenim mrežama i malo je reći da je objava dočekana na nož u katalonskim medijima.

Trenera Valverdea dočekalo je to pitanje na konferenciji za novinare i on je svima okupljenima, kao i navijačima, objasnio cijelu situaciju.

"Nakon što se vratio iz Seville sam je tražio sastanak sa mnom da objasni što se dogodilo. Jedino što mogu reći je da je nevjerojatni profesionalac na najvišem nivou. U Sevillu je otišao s obitelji i to je bilo planirano. Izašao je prošetati ulicom, tamo ga je netko sreo i fotografirao se. Zar zbog toga trebamo sumnjati u nečiju profesionalnost?", pitao se trener Barcelone.

Podsjetimo i da se Rakitića povezuje s odlaskom iz Barcelone, iako je on ove subote to ljutito negirao.

"Koncentriran sam samo na Barcelonu i namjeravam ovdje ostati još dugi niz godina", napisao je Rakitić, nakon što je navode medija o njegovom odlasku indirektno prozvao lažnima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider