Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real traži killera

Tri glavna kandidata za novog centarfora Real Madrida: Perez ima novog favorita za Ronaldova nasljednika

Tri su imena podcrtana debelim flomasterom u bilježnici predsjednika Reala Florentina Pereza...

Florentino Perez i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dok jednim uhom osluškuje što će biti s koronavirusom i nastavkom sezone, Real Madrid drugim prati stanje na tržištu nogu.
Kraljevski klub aktivno traži golgetera koji mu nasušno nedostaje nakon odlaska Cristiana Ronalda. Karim Benzema ne može sam, a ni on nikada nije bio klasični strijelac. Francuz je više paker nego stroj za golove.

Tri glavna kandidata za novog centarfora Real Madrida

Tri su imena podcrtana debelim flomasterom u bilježnici Florentina Pereza: Erling Haaland, Lautaro Martinez i Timo Werner. U ovom je trenutku favorit čelnika Reala mladi norveški napadač u redovima Borussije Dortmund. Barem tako piše madridska Marca. I nije slučajno. Haaland je pobijedio u anketi Marce kao najpoželjnije pojačanje.

U Realu je oduvijek vrijedila krilatica: koga želi publika, želi ga i predsjednik. Pogotovo kada kola krenu nizbrdo, kao što su krenula Realu u posljednje dvije sezone. Formula za skretanje pozornosti s loših rezultata i amortiziranje bijesa navijača desetljećima je ista: dovodi im najdraža pojačanja i raspali maštu.

gol expired Karizmatični Portugalac uključio se u borbu protiv koronavirusa: "Loš gubitnik, ali ima zlatno srce" divider

Stoga ne treba čuditi što je Haaland favorit iako je nedavno njegov menadžer Mino Raiola u razgovoru za Marcu istaknuo kako njegov štićenik ne misli naljeto napuštati Dortmund. Mnogi su to rekli, ali zov Reala teško se odbija. Madriđani to jako dobro znaju.

Možda će neki reći da sveopća financijska kriza koja je već pokucala na vrata ne ide na ruku Reala. Točno je da će Real također puno izgubiti, no izgubit će i ostali. Sve ovisi kako gledate na stvari, svaka priča ima dvije medalje.

Kraljevski klub zadnji propada

Možda Real neće moći platiti koliko bi mogao inače, no isto tako je lako moguće da će Borussiji Dortmund trebati novac da popuni rupe u proračunu. Njemački klub prodavao je posljednjih godina najbolje igrače i kada mu je blagajna bila puna do vrha, a kako neće sada kada je svijet pred divovskom ekonomskom krizom!?

Stvar se može i na taj način tako okrenuti. Financijska kriza neće zaobići ni Santiago Bernabeu. To je sigurno. Međutim, od svih nogometnih klubova na ovome svijetu najmanja je šansa da će Kraljevski klub duboko potonuti.

gol expired MMA fanovi odahnuli: Dogovorena lokacija za jedan od najiščekivanijih mečeva u povijesti divider

Iza njega će, na ovaj ili onaj način, otvoreno ili skriveno, uvijek stati španjolska država. Tako je bilo, tako će i biti. Nije to teško zaključiti. Koliko je novca u blagajni, relativna je stvar. Ako ga manje ima Real, još manje će ga imati klubovi poput Borussije Dortmund.

Marca piše da su stručnjaci Reala već napravili sveobuhvatnu analizu. Nedvojbeno je utvrđeno da Zinedine Zidane nema na raspolaganju „killera“ i da ga se mora što prije nabaviti kako bi se podigao učinak cijele momčadi. Bez toga neće ići.

Zidane treba killera

Real je u posljednje dvije-tri godine doveo nekoliko perspektivnih mladih igrača, ali nijedan od njih nije taj. To se jasno vidi. Luka Jović razočarao je Madriđane. Dojam je da su njega već prežalili.

Od Viniciusa se očekivalo da bude novi Cristiano Ronaldo, no kako će Brazilac uskočiti u Portugalčeve kopačke kada mu je realizacija najveći problem. Real stvara šanse, no premalo zabija. Šlag na tortu ove momčadi bio bi napadač koji će potrpati glavninu toga što mu suigrači prirede. Budući da u ovom trenutku jako teško mogu do najveće želje Kyliana Mbappea, na Bernabeuu su očito zaključili da bi Haaland mogao biti taj.

gol expired Čitatelji Marce izabrali pojačanje sezone: Dvojica igrača iz iste zemlje razvalili konkurenciju divider

Marca piše da su posao s Mbappeom u Realu prolongirali za ljeto 2021. Do tada bi se cjelokupna situacija trebala vratiti u koliko-toliko normalnu kolotečinu. No Perez si ne može dopustiti luksuz da još jednu sezonu dočeka bez pravog napadača.

Naravno, Madriđani će se morati riješiti nekih igrača koji im opterećuju proračun. Kada bi se riješili Garetha Balea i Jamesa Rodrigueza, a kako stvari stoje, Velšanina bi mogli pustiti besplatno, samo da ga skinu s grbače, već bi mogli lakše disati.

Martinezov problem: svlačionica puna stranaca

Uz njih dvojicu, vjerojatno će prodati još ponekog. Ni Real u ovoj situaciji ne može dovoditi nove zvijezde bez prodaje. Problem je što je kvota stranaca već popunjena. U ovom trenutku ta mjesta popunjavaju Militao, Vinicius i Rodrygo. Vinicius će dobiti dvojno državljanstvo tek u ljeto 2021.

U međuvremenu je kupljen Reinier, ali on će još jednu godinu ostati u Brazilu. Japanac Kubo također će ostati u Mallorci. Činjenica da je Real već pretrpan igračima iz zemalja koje se vode kao stranci u La Ligi te da su to sve uglavnom mladi igrači na koje Real računa u perspektivi smanjuje šanse Argentincu Lautaru Martinezu, koji još uvijek nije ishodio putovnicu neku europske zemlje.

gol expired Messi, Ronaldo i Neymar produbili grozni jaz: ''Od 2013. nitko se nije probio na prva tri mjesta'' divider

Osim što je prva želja Realovih navijača, ako je vjerovati anketi Marce, to što dolazi iz zemlje koja se ne vodi kao strana, povećava Haalandove šanse za prelazak u Real.

Norvežanin je na Transfermarktu procijenjen na 70 milijuna eura. Marca piše da se u Realu nadaju kako će ga dobiti za manji iznos nakon što kriza učini svoje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider