Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Repovi ludog derbija

Epilog incidenta u loži: Prekršajne prijave za čelnike Dinama i Hajduka

Vuku se repovi nakon ludog derbija na Poljudu na kojem je uzbudljivo bilo na terenu, ali i tribinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Splitska policija je nakon derbija Hajduka i Dinama privela 39 osoba među kojima su i službene osobe Hajduka i Dinama koje su sudjelovale u incidentu u loži.

Podsjetimo, incident je počeo kada je Dinamov Tomislav Svetina uzviknuo ''ima pravde'' nakon gola Dinama za 2:1. Nakon izjednačujućeg gola Hajduka sportski direktor Mario Branco je dobacio Svetini da se ''lijepo ponaša u gostima'', nakon čega ga je Dinamov Matej Škegro uhvatio za prsa. To je iznerviralo predsjednika Hajduka Ivana Kosa kojeg su petorica interventnih policajaca držala da ne napravi veći incident.

U policijsku postaju privedeni su Ivan Kos i Mario Branco iz Hajduka te Tomislav Svetina i Matej Škegro iz Dinama. Kao svjedoci zadržani su Saša Bjelanović, Krešimir Gojun, Velimir Slovaček, Kristian Petric i Jerko Trogrlić iz Hajduka te Krešimir Antolić iz Dinama.

Ivan Kos, Mario Branco, Krešimir Antolić i Matej Škegro dobili su prekršajne prijave za članak 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Prijava protiv Tomislava Svetine nije podnesena.

Manjih nereda bilo je i na tribini s Bad Blue Boysima koji su se uoči utakmice žalili na nehumano postupanje policije. Utakmica je nakratko bila prekinuta zbog bakljade Torcide. Utakmica je nakon infarktne završnice završila rezultatom 2:2, a osim na tribinama zaiskrilo je i na terenu gdje je pred kraj utakmice došlo do općeg meteža i naguravanja u kojem su sudjelovali gotovo svi igrači.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider