Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
podigla prašinu

Englezi poludjeli na američku zvijezdu: Zabila gol za finale i provocirala ih proslavom

Vuku se repovi nakon polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva za žene.

Alex Morgan (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sjedinjene Američke Države nekoć su bile britanske kolonije; iako je otada prošlo puno godina, a Engleska i SAD danas njeguju savezničke odnose, rivalstvo tih dvaju naroda još postoji, a mnogi će jedva dočekati priliku za međusobno podbadanje.

Primjerice, zvijezda i kapetanica američke ženske nogometne reprezentacije Alex Morgan. Ona je u 31. minuti zabila lijep pogodak glavom za, pokazat će se kasnije, konačnih 2:1 i plasman u finale Svjetskog prvenstva, u kojem će igrati protiv Švedske ili Nizozemske.

Morgan je zatim povukla potez koji je podigao puno prašine – proslavila je pogodak gestikulacijom ispijanja šalice čaja s podignutim malim prstom.

Alisson oduševio obranom Messiju: Uzvratio mu za golčinu s Camp Noua na turniru za pamćenje Alisson brani Messijev slobodnjak (Foto: AFP) Lionel Messi puca slobodni udarac (Foto: AFP) Alisson brani Messijev slobodnjak (Foto: AFP) +2 Alisson brani penal Paragvaju (Foto: AFP)

Jasna je aluzija na poznati britanski običaj, a neki su to povezali i s Bostonskom čajankom, čuvenim prosvjedom iz 1773., kada su Amerikanci pobacali britanski čaj u more bostonske luke. Pored toga, proslava se dogodila samo dva dana uoči američkog Dana nezavisnosti, kada obilježavaju odcjepljenje 13 kolonija od britanske krune.

Amerikancima se proslava očekivano svidjela, ali u Engleskoj je naišla na brojne kritike. Nogometašica i stručna televizijska komentatorica Lianne Sanderson proslavu je nazvala ''neukusnom''. Aktivan je bio i televizijski voditelj Piers Morgan. "Hajde, Lavice, neka se bahati Ameri uguše u njemu", napisao je, između ostaloga, na Twitteru uz fotografiju proslave svoje prezimenjakinje.

O cijelom slučaju oglasila se i Alex Morgan.

"Samo sam htjela da bude zanimljivo. Znam da Megan Rapinoe ima najbolja slavlja, morala sam pokušati napraviti novi iskorak", rekla je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider