Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li biti bolji?

Engleski suci treniraju s pilotima: Razlog zašto je poprilično nevjerojatan

Engleski suci već su započeli trening s pilotima u sklopu svoje obuke.

Anthony Taylor, Marc Cucurella i Enzo Fernandez (Foto: Afp)

Haward Webb, bivši sudac, a sadašnji voditelj sudačke komisije u nadležnosti Engleskog nogometnog saveza odlučio je u sudački trening dodati jednu novinu – razgovor s pilotima.

Dva pilota već su održala predavanje engleskim sucima, a cilj treninga bio je poboljšavanje komunikacije sudaca u stresnim situacijama. Obuka se fokusirala na situacije u kojima suci dobivaju informacije od kolega koji su na terenu ili VAR sobi, dok im u isto vrijeme igrači dobacuju svoje prigovore.

Hrvatski reprezentativci Protiv jednog sudionika Eura iduće godine Hrvatska još nikad nije odigrala utakmicu divider

Iako suci utakmice ne čuju razgovore u VAR sobi, često mogu postojati tri glasa koja razgovaraju u isto vrijeme, pri čemu VAR povremeno komunicira sa sucem kako bi ga obavijestio što se događa.

Nakon incidenta s poništenim golom Diaza, Webb je uveo nove komunikacijske protokole, koji uključuju potvrdu onoga što je VAR provjeravao.

Webb je izabrao pilote kao predavače upravo iz razloga što su oni pod konstantnim pritiskom tijekom svog posla te u djeliću sekunde spremni donijeti odluku.

Jürgen Klopp Klopp razvalio komentarom na činjenicu da City ima domaći niz od 23 pobjede divider

Korak je to k poboljšanju sudačkih odluka, ali također otvara mogućnost da bi u budućnosti suci mogli biti ozvučeni kako bi cijelom stadionu i gledateljima ispred malih ekrana mogli priopćiti odluku jednom kada je donesu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider