Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KOLO OTVARA DERBI

Klopp razvalio komentarom na činjenicu da City ima domaći niz od 23 pobjede

Manchester City i Liverpool velikim će derbijem otvoriti novo kolo engleske Premier lige.

Jürgen Klopp (Foto: Afp)

Derbi Manchester Cityja i Liverpoola posljednjih se godina istaknuo kao možda i najuzbudljiviji susret dva klubu unutar europskog klupskog nogometa.

Nadmudrivanje klasa na terenu, ali i trenerskih magova, Guardiole i Kloppa, postalo je među ljubiteljima nogometa zanimljivije i od jedinstvenog El Clasica.

Praznik nogometa u vrijeme subotnjeg ručka

Što se tiče Premier lige, dočekali smo i prvi ovosezonski susret, koji momčadi dočekaju u jako dobroj poziciji. City je prvi na ljestvici sa samo bodom više od drugoplasiranog Liverpoola, a jednaki broj bodova je i na kontu Arsenala. 

Njihov susret otvorit će kolo, budući da ga igraju u subotu 25. studenog od 13 sati i 30 minuta. A City će biti veliki favorit, prije svega zbog nevjerojatnog niza u kakvom se Guardiolina momčad nalazi. 

City je ubojit na svom Etihadu

Na svom Etihadu slavili su u 23 utakmice u nizu, odnosno sve utakmice koje su na tom stadionu odigrali u 2023. godine. Posljednji put da nisu pobijedili bilo je 31. prosinca prošle godine, kad su protiv Evertona odigrali 1:1.

Unutar tog niza stradao je i Liverpool, 1. travnja i to uvjerljivim rezultatom 4:1. 

Ne treba nas čuditi kako je uz sve to na konferenciji za medije došlo pitanje za Jürgena Kloppa kako će odgovoriti Cityju i što kaže na taj niz. Nijemac se poslužio već kultnim nepisanim zakonom velikih brojeva.

"Znate, poznata mi je samo jedna stvar. Što dulje niz traje, veća je šansa da će biti prekinut", rekao je Klopp uz svoj standardni šeretski osmijeh.

Mi se prije svega veselimo još jednom susretu klubova čiji nas dvoboji posljednjih godina nikad ne razočaraju. Klupski nogomete, dobrodošao nazad.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider