Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"kuha se" prodaja

Napokon odlazi omraženi vlasnik: Rođak vlasnika Man Cityja kupuje klub u Premierligi?

Navodni dogovor o prodaji kluba podigao je dosta prašine u Engleskoj. Čini se da se nešto kuha.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnogi navijači Newcastlea već dugo se nadaju odlasku nepopularnog vlasnika Mikea Ashleyja, a želja bi im se mogla ostvariti.

Prema pisanju pojedinih engleskih medija, šeik Khaled bin Zayed iz Abu Dhabija dogovorio je s Ashleyjem prodaju kluba za 400 milijuna eura.

Ugledni The Times piše da im iz kluba nisu potvrdili, ali ni demantirali tu informaciju. Njihov dopisnik za sjeveroistok Engleske javlja da Ashley već neko vrijeme vodi pregovore o prodaje, ali još nema potvrde o dogovoru niti identitetu mogućeg novog vlasnika. 

Spomenuti šeik rođak je vlasnika Manchester Cityja Mansorua bin Zayeda. Prošle godine bez uspjeha je pokušao kupiti Liverpool.

Ashley je vlasnik Newcastlea 12 godina, a klub je stavio na prodaju još 2017. U međuvremenu je pregovarao s nekoliko zainteresiranih strana, ali nije došlo do konačnog dogovora. Procjene su da klub cijeni na oko 350 milijuna eura.

Nesigurnost u vezi s budućnošću kluba odrazila se i na igre Newcastlea. Svrake su završile sezonu na 13. mjestu, ali nakon lošeg početka sezone; trener Rafa Benitez u prosincu je priznao da bi ostanak u ligi bio čudo.

Benitezova je sudbina upitna, a klub zbog trenutačne situacije nije posebno aktivan na tržištu. Ove sezone srušili su rekord kluba dovođenjem Miguela Almirona za 24 milijuna eura – prijašnji rekord stajao je još od 2005. i transfera Michaela Owena.

Takva praksa mogla bi se promijeniti ako klub dobije novog vlasnika. Lokalni mediji već naveliko pišu u ovoj temi, a podigla je i dosta prašine na društvenim mrežama. Mnogi navijači Newcastlea izrazili su podršku potencijalnom kupcu, nadajući se da sa svježim kapitalom napokon mogu napraviti rezultatski iskorak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider