Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predsjednik odriješio kesu

Rafa se raspištoljio: Srušio Guardiolu, pa onda i rekord kluba

Definitivno, Benitez je "na štihu" proteklih nekoliko dana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rafael Benitez uživa u proteklih nekoliko dana. Njegova ovosezonska misija da sačuva Newcastle od ispadanja iz Premierlige još uvijek traje. Svrake se nalaze samo pet bodova iznad zone ispadanja, ali "debeli konobar", kako ga je svojedobno pogrdno nazvao Jose Mourinho, došao je na štih.

Bivši menadžer Liverpoola, Real Madrida i brojnih drugih klubova senzacionalno je okrenuo Manchester City u 24. kolu Premierlige.

Tim trijumfom Benitez je ponudio svom Liverpoolu, u kojem je proveo punih pet godina kao menadžer, priliku da se odvoji na +7 na vrhu ljestvice, i na jedan dan evocirao uspomene na vrijeme kad su ga navijači Redsa obožavali.

Skalp bogatog Cityja udobrovoljio je, nekoliko dana kasnije, poslovično škrtog vlasnika Newcastlea Mikea Ashleyja da posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka odriješi kesu.

To se i dogodilo, Benitezu je ispunjena želja i novi igrač Newcastlea postao je Miguel Almiron, 25-godišnji Paragvajac koji igra na poziciji ofenzivnog veznog.

Za Almirona je Newcastle platio njegovu sad već bivšem klubu, američkom Atlanta Unitedu, odštetu od 24 milijuna eura, čime je srušio svoj klupski rekord. Do dolaska paragvajskog reprezentativca Michael Owen bio je najskuplji igrač u povijesti Newcastlea kad je došao iz Real Madrida u ljeto 2005. godine.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider