Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjetio se sukoba s lazovićem

Emotivan intervju Marka Livaje Grcima: Objasnio im zašto se vratio kući i kako je živjeti u Splitu

Livaja je postao hit-igrač, a dao je veliki intervju za grčki medij.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marko Livaja je preko noći postao glavna zvijezda HNL-a. Njegovi dresovi masovno se prodaju nakon potpisa za Hajduk, u kojem je odlučio ostati nakon velike akcije navijača Bijelih širom svijeta.

Livaja je samo u ovoj sezoni u 11 nastupa zabio sedam golova i dodao dvije asistencije. Uz sjajnog Josipa Drmića prvi je strijelac HNL-a, a igra Hajduka bez njega je gotovo nezamisliva.

gol expired Suigrači na klupi smirivali zvijezdu Uniteda nakon što je vidio tko ulazi u igru umjesto njega divider

Hrvatski reprezentativac u Hajduk je došao nakon što nije produžio ugovor s AEK-om, za koji je upisao 147 nastupa i zabio 42 gola te uspio osvojiti naslov grčkog prvaka nakon 25 godina krize.

Livaja je dao veliki intervju za grčku Gazzettu, prvi nakon odlaska iz AEK-a, a govorio je o mnogim temama. Mi smo izdvojili najzanimljivije dijelove razgovora.

Kakav je sada vaš život u Splitu nakon 3,5 godine provedene u AEK -u?

''To je drugačiji način života. Ovdje igram u momčadi koja mi se sviđa, to je moja ekipa, vrlo brzo sam se prilagodio. Imam puno prijatelja u Splitu i već sam poznavao neke svoje suigrače'', započeo je Livaja.

gol expired Cristiano Ronaldo je nakon broja golova srušio još jedan veliki rekord u Ligi prvaka, prestigao je legendarnog golmana divider

Prve godine u AEK-u osvojili ste prvenstvo. Kakav je vaš komentar o sezoni i momčadi koju ste imali?

''Po mojem mišljenju, ono što smo postigli bilo je čudo, jer nitko nije očekivao da ćemo osvojiti prvenstvo. Naslov s Hajdukom? Volio bih da ga mogu osvojiti. Hajduk nije osvojio naslov 16 godina. AEK nije uspio 25 godina i ja sam uspio. Nadam se da će se isto dogoditi i ovdje u Hajduku'', iskren je Livaja.

Možete li mi ispričati jednu nogometnu priču iz svoje karijere koju uvijek imate na umu i koju ne smijete zaboraviti?

''Kad sam prije nekoliko mjeseci došao u Hajduk, potpisao sam na pola godine. Kad je sezona završila i kad mi je istekao ugovor, navijači Hajduka diljem Splita, Dalmatinci su izašli na ulice uzvikujući parole za ostanak u Hajduku.

gol expired VIDEO: Rakitića navijači gađali pivom usred prijenosa, ali sve je oduševio reakcijom divider

Bilo je to nešto masovno i impresivno što se dogodilo ovdje u Hrvatskoj. Bio je to jedan od najvažnijih trenutaka u mojoj karijeri. Transparenti su podignuti iz mnogih dijelova svijeta. Iz Australije, New Yorka i drugih područja'', istaknuo je napadač Bijelih.

Kad vam je AEK dao novi prijedlog ugovora, zašto ga niste prihvatili?

"Ne, mislim da je ponuda bila dobra, ali donio sam odluku, imao sam je na umu. Nakon što sam donio odluku, ne bih je mijenjao. Malo sam ljut jer sam u siječnju imao dobre ponude, s dobrim novcem, koje sam odbio'', otkrio je Livaja.

Livaja se 2018. sukobio sa Srbinom Lazovićem, kojeg je udario u tunelu.

"Bilo je napetosti od prve utakmice u Mađarskoj. Kad smo pobijedili i prošli, Lazović je počeo provocirati… Možda se nisam trebao tako ponašati, ali dogodilo se."

VIDEO Gol Livaje za pobjedu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider