Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žrtve ruske agresije

Emotivna gesta legendarnih hrvatskih kapetana: Srna i Modrić razveselili ukrajinskog dječaka koji je u ratu izgubio roditelje

Bivši hrvatski kapetan Darijo Srna zatražio je pomoć za ukrajinskog dječaka koji je u ruskoj agresiji na Ukrajinu ostao bez roditelja…

Dugogodišnji kapetan hrvatske reprezentacije i Šahtara Darijo Srna napravio je dirljivu gestu objavivši na društvenim mrežama fotografiju s ukrajinskim dječakom koji je u ruskoj agresiji izgubio oca i majku.

Srna je imao sličnu tragičnu situaciju u obitelji. Naime, njegov otac je ostao siroče u Drugom svjetskom ratu.

Bivši hrvatski kapetan zatražio je pomoć za ukrajinskog dječaka.

"Niti jedno dijete ne bi trebalo iskustiti odrastanje bez roditelja.  Tragično je da se povijest ponavlja na tako stravičan način“, kazao je Srna i nastavio.

„Danas stojim pred Ilijom, šestogodišnjim dječakom koji je nedavno izgubio roditelje u Mariupolju. Iste je dobi kao moj sin i čini mi se kao da gledam u oči moga pokojnog oca. Srce mi se slama“, emotivno je istakao Srna i zaključio.

„Moramo učiniti sve što možemo kako bismo pomogli Iliji i  drugoj djeci poput njega. Moramo im dati nadu."

Kako bi razveselio nesretnog dječaka, Srna je nazvao Luku Modrića, trenutačnog kapetana Vatrenih i dječakovog nogometnog ljubimca.
Modrić je porazgovarao s dječakom i pokušao ga utješiti.

Srna je 15 godina proveo u Šahtaru iz Donjecka i postao je legenda ukrajinskog kluba, a danas je u ulozi sportskog direktora.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider