Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve ih poznaje

EKSKLUZIVNO Bivši trener Barcelone za Dnevnik Nove TV o Modriću, Rakitiću, Gattusu, Livaji...

Donosimo razgovor s nekadašnjim trenerom Barcelone Quique Setienom. Trener je to koji je s Betisom ostvarivao odlične rezultate, a posebno je plijenila igra kojom je Betis postizao te uspjehe. I zbog toga je u siječnju 2020. stigao poziv Barcelone. A nakon što je uživo odgledao derbi Dinama i Hajduka, Milanu Stjelji otkrio je što mu je uoči utakmice poklonio Ivan Rakitić, što mu je jednom prilikom darovao i Luka Modrić, te kakav odnos ima s Gennarom Gattusom.

Čovjek koji je u rukama imao odgovornost vođenja Lionela Messija, Luisa Suareza, Ivana Rakitića i preostalih Barceloninih zvijezda, u Zagreb je stigao na poziv prijatelja na najveći hrvatski derbi.

Oduševljen je strašću koju je vidio na terenu i izvan njega, ali na pitanje o kvaliteti same utakmice, radije je govorio generalno o našem nogometu.

"Sjećam se jedne Šukerove finte, to je neka druga razina"

"Sjećam se u svoje igračko vrijeme igrača s ovih prostora koji su bili izvanredni, u čijem sam nogometu uživao", rekao je na početku intervjua za Dnevnik Nove TV.

Poput Davora Šukera?

"Igrao sam protiv njega. Sjećam se jedne finte koju mi je napravio. Shvatio sam da je to neka druga razina."

"Rakitić je i fantastičan nogometaš i velika osoba"

Na derbiju je igrao je jedan vaš bivši igrač. Govorimo o Ivanu Rakitiću kad ste bili trener Barcelone. Kakva sjećanja imate na Ivana kao igrača i kao osobu?

"Za mene je bio jako dobar igrač. Puno mi je pomogao jer osim što je fantastičan nogometaš i što je tip igrača koji su mi se uvijek sviđali, on je velika osoba. Radišan je, pošten i s jako puno kvaliteta."

Jeste li možda razgovarali s njim nakon utakmice?

"Jesam, ali prije utakmice. A navečer sam mu poslao poruku s fotografijom sebe u njegovom dresu koji mi je dao. Stavio sam dres na sebe i spavao u njemu. Zaista krasan dečko, veliki nogometaš i sjajna osoba."

"Modrić mi je nakon komplimenata donio dres"

Setien ima i sjajnu anegdotu s Lukom Modrićem, protiv kojeg je igrao kao trener Barcelone, Betisa i Villarreala.

"Uoči jedne utakmice sam imao intervjue i svi su me ispitivali za Cristiana Ronalda. A ja sam rekao 'dobro, Cristiano je dobar, ali onaj koji se meni sviđa je Modrić'. I onda sam još malo pričao o njemu, a on me je sutradan, kad je utakmica završila, čekao sa svojim dresom."

"Gattuso prenosi energiju i ima pozitivu"

Također, imate i dobar odnos s Gennarom Gattusom?

"Da. Volio bih da sam više na njega u nekim stvarima jer prenosi energiju, prenosi pozitivu, i ima veliki kapacitet za razumijevanje nogometa kao igre."

Kao trener Las Palmas, trenirao je Marka Livaju i Alena Halilovića.

"Livaja nam je dao dobrih stvari, bio je dobar igrač, ali mu je nešto nedostajalo u tom trenutku. Bio je potentan igrač, igrač kojeg sada vidimo. Nismo imali previše osobnog kontakta s njim zbog njegovog nepozavanja jezika, ali je dobre stvari odradio dok je bio tamo. Halilović također, slična situacija. On je više poznavao španjolski. Izvanserijski je igrač, u tehničkom smislu jako dobar i donosio je dobre odluke na terenu, ali nedostajalo mu je kontinuiteta."

Beez pravog kontinuiteta bila je i naša reprezentacija na Europskom prvenstvu, no kada pitate Setiena o Vatrenima, reći će ovo:

"Ja ne volim pobijediti na bilo koji način i zato mi se sviđaju sve momčadi koje žele igrati, koje su kreativne i koje imaju igrače koji rade stvari na drugačiji način. I dalje sam romantičan. Želim da moje momčadi pobjeđuju igrajući dobro i mislim da Hrvatska uvijek igra dobar nogomet sa svojim veličanstvenim igračima."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook
Teška večer za Modre na Allianz Areni. ⚽🔵

📸: Ronald Gorsic/CROPIX
GOL!

Goreztka pogađa za ogromnu prednost domaćina. ⚽

📸: AFP